dinsdag 28 april 2015

Amaryllis plant overhouden

Kies nu jouw favoriete boeket uit de uitgebreide collectie! Wie verras jij via Greetz? Verras met rozen via de post! Nu €1en dagen versgarantie. Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research.


Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution.

Amaryllis planten op beslist. Vind amaryllis overhouden als je nu zoekt. Wat doet u dan met uw amaryllis ? Veel mensen gooien hun amaryllis bloembol weg en kopen in het najaar een nieuwe. Dat kan prima, maar proberen om uw amaryllis over te houden is natuurlijk nog veel leuker.


Echter een eeuwig bloeiende plant is geen enkele plant. Daarom raakt ook de amaryllis uitgebloeid. Een amaryllis overhouden is natuurlijk ook heel goed mogelijk.


Als een amaryllis overgehouden met worden, dan moet er wel iets met.

Laat daartoe de plant in de pot staan of, als je een tuin hebt, poot deze (ná de ijsheiligen) in de volle grond. Al gauw zal de bol weer tot leven komen. Dat lukt niet altij maar met de juiste behandeling heb je een grote kans van slagen.


Deze bol kan al vroeg bloeien door hem binnen te zetten. U kunt de bol overhouden met de juiste verzorging, zo heeft u volgend jaar weer een bloeiende Hippeastrum. Uit de grote bloembol van Hippeastrum groeien dikke stengels met grote, lelieachtige bloemen.


Ook kunt u uw amaryllis planten in een vaas of glazen pot, zonder grond. U heeft daarvoor wel een geschikte glazen vaas nodig, die de amaryllisbol goed vast zet terwijl de wortels in het water hangen. De amaryllis wordt dan op water in bloei getrokken (zie bovenstaande foto).


Indien je de bol voor het planten tijdelijk wil bewaren, leg hem dan op een koele plaats (9°C.). Planten van de amaryllis. De beste plaats voor uw amaryllis is dan ook dichtbij of boven de kachel. Als de bol na het planten bij een temperatuur van graad Celsius of hoger staat zal zij snel wortels gaan maken. Deze wortels gaan er voor zorgen dat uw amaryllis veel mooier gaat bloeien.


Groot assortiment bloembollen direct uit voorraad leverbaar voor scherpe prijzen. Snel, makkelijk en veilig online bestellen! Bekijk ons aanbod en kies uw favorieten!


Hét online tuincentrum met meer dan 10. Ja, de plant wil geen vorst.

Een heel gedoe hoor, vooral als je meer van dat soort handenbindertjes hebt. Zijn geen moeilijke dingen verder. Wat ik deed elk jaar: na de bloei de bloem er uitknippen.


Geen zaad laten maken is belangrijk. Eind van het jaar staat de amaryllis centraal. U leest hierin alles over deze fonkelende bloem die warmte brengt in koude dagen. Laat u de amaryllis ook stralen deze.


Steek er nog wat mooie takken uit de tuin bij en je hebt een mooi zelf geplukt amaryllissen boeket uit eigen tuin! TIP: Je amaryllisbol in wax kun je niet overhouden en het volgende jaar opnieuw in bloei brengen. Hij bloeit dus maar één keer.


Als hij is uitgebloeid moet je hem wegdoen. Ook als hij bladeren heeft ontwikkeld. Die kunnen naast de stelen ook uit de bol groeien. De plant heeft dan zo rijk gebloeid dat hij echt op is. Sommige mensen genieten van een amaryllis tot hij uitgebloeid is en dan gooien ze de amaryllisbol weg.


Dat is niet nodig, u kunt ook proberen om uw amaryllisbol over te houden. Snij na bloei direct de steel af, deze heeft namelijk zoveel energie nodig dat hij anders de amaryllisbol helemaal leeg zuigt. Hieronder zal ik beschrijven wat je moet doen (en laten) om jarenlang plezier te hebben van een Hippeastrum.


Hierdoor begint het blad zich te ontwikkelen. Zowat eind mei kan de plant eventueel buiten geplaatst worden. De bol zal nu reservevoedsel opslaan.


Je kunt de amaryllis na de bloei gewoon in de tuin planten , maar haal hem in het najaar uit de volle grond en plant hem weer in een pot en laat hem langzaam afsterven. Als de bladeren dor zijn haal je hem uit de pot en ontdoe hem van kluit en bladeren en bewaar hem op een droge niet te koude plek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.