woensdag 1 oktober 2014

Spachtelputz behangen

In heel Nederland hebben wij een netwerk van erkende vakmannen. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Zoekt u een betaalbaar en ervaren stucadoor?


Wordt wel een behoorlijke klus, alternatief is stucen (kwaliteit behangklaar, hoeft dus niet spiegelglad te zijn) of er een gipsplaat voor te zetten en daarover te behangen. Rechtstreeks op spachtelputz behangen is geen goed plan: de structuur komt door je behang en de hechting wordt ook een probleem.

Of je nu een muur hebt met lichte beschadigingen (zoals na het afsteken van behang ), muren hebt met structuur (door middel van structuurverf, sierverf of spachtelputz ), muren van beton-, gips- en cellenbetonblokken of muren van glasweefselbehang. In dit GAMMA stappenplan lees hoe je elke muur met de juiste producten eenvoudig glad maakt. Het is een klus die veel te vaak terug lijkt te komen. Een kras, een lelijke vlek, behang dat aan de randjes los laat.


Er lijkt soms geen einde aan te komen. Gelukkig is er een mooie en duurzame oplossing. Spagtelpoets ( spachtelputz ) geeft een ijzersterke en tijdloze afwerking aan alle muren en plafonds.


Even een vraagje, op de kinderkamers zijn hier alle muren voorzien van spachtelputz.

Nu wil ik op beide kamers muur behangen , maar volgens mij is dat niet helemaal verstandig om direct over de spachtelputz te doen? Iemand een idee over hoe ik dit kan oplossen? Nee, helaas blijft het behang niet mooi zitten.


Spachtelputz zult u eerst moeten egaliseren. Een van de vereisten om te behangen is een gladde ondergrond. Muurverf wordt vaak gebruikt als voorstrijkmiddel achter behang. Na het glad maken van de muur moet je het stucwerk laten drogen en wanneer de muur egaal wit is, kan deze behangen of geverfd worden.


Kosten verwijderen spachtelputz. Stel dat je ervoor kiest om de spachtelputz te verwijderen door het af te steken of de muur op te schuren. We willen ze nu echter glad om ze met pasteltinten te schilderen. Mijn vraag: Moeten ze dan helemaal opnieuw gestuuct wordn of kunnen ze eenvoudig glad afgestreken worden.


Muur glad maken na behang verwijderen. Door het verwijderen van het behang ontstaan er vaak veel inkepingen in de muur door het behangsteekmes. Ook kan er stootschade zijn ontstaan op de muur of schroefgaten door schilderijen of foto lijstjes.


Deze beschadigde muur wilt u dan natuurlijk glad maken. Ja, en het behang plakt en is ook al geschilderd. O ja, we hebben wel voor het behangen voor gestreken met behangplaksel.


Inweken een afsteken van de structuurverf hadden we van tevoren ook geprobeer maar dat is behoorlijk veel werk en lukte sowieso allen maar op de betonnen buitenmuur.

Dit behang zorgt ervoor dat ook alle kleine oneffenheden worden weggewerkt! Ps: vroeger was dit altijd heel suf met saaie structuur, nu is dit ook met hele fijne bijna effen structuur verkrijgbaar. Granol behang met een toplaag in reliëf in diverse structuren. Schuimvinyl structuur behang dessins zijn er met spachtelputz , granol, schorsmotief of spuitwerk structuren. Het behang is goed overschilderbaar, voordelig en gemakkelijk verwijderbaar i. Wij leveren spachtelputz , behang , glasvezel of vlies.


Of wilt u toch liever een glad gestucte muur en deze op kleur gebracht door muurverf, wij bieden u alles aan,. Wanden die glad gestuukt zijn, zijn zeer geschikt voor behang. Zeker als het gaat om glad behang , zoals foto behang. Hoe gladder het behang is, hoe sneller je een oneffenheid van de ondergrond kunt opmerken.


Behangen over gestukte muren gaat goed. Echter moet je wel bedenken, dat als je het behang verwijdert, de muur er anders uitziet dan daarvoor. Zo kan het behang goed aan de wand hechten, echter het behang kan nog wel wat oneffenheden wegwerken, deze methode is daarom iets goedkoper. Sausklaar: Na het sausklaar maken van de muur, is deze in zijn geheel strak gemaakt. Hierdoor kan er direct gesaust worden.


Beetje ouderwets, en kwetsbaar, maar het kan wel. Persoonlijk zou ik zeggen : hoe ontzettend graag wil je per se dat behang ? Want wellicht knapt de muur ook heel erg op van gewoon een nieuw verfje. Eventueel kun je voor het contrast dan een kleinere muur voorbewerken en behangen. Het kan natuurlijk wel, maar het is echt een hele omvangrijke klus.


Bij afstomen van het oude behang komt de gestukte kalklaag deels van de muur. U kunt MuurGlad niet op hout gebruiken, want dan raakt het los. Kan ik hier met glasweefsel overheen behangen ? Nee, alhoewel glasweefselbehang scheuren en kleine oneffenheden overbrugt, is een gladde ondergrond -net als bij ander behang - wel noodzakelijk voor een mooi en strak resultaat en een goede verlijming van het behang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts