woensdag 22 april 2015

Koekoeksklok repareren

Er zijn een aantal dingen die u gemakkelijk zelf kunt doen om de muziek van een koekoeksklok te repareren. Allereerst moet u controleren of de slagafstelling op de juiste positie staat. Een van de meest voorkomende problemen met de muziekdoos van de koekoeksklok is dat de muziek niet stopt met spelen nadat de koekoek heeft gezongen. Vaak kunt u herstellen ze zelf.


Allen het neemt is een goed begrip van hoe ze werken en wat geduld.

Nu kunt u op eenvoudige wijze zelf de blaaspijpjes voor de koekoeksklok repareren ! Oude blaasbalgen verwijderen en nieuwe balgjes. Koekoeksklok , koekoeksklokken , mechanische koekoeksklokken. Iedere koekoeksklok heeft zijn eigen verhaal (zelfs de moderne koekoeksklokken ) en dat is hetgeen wat de koekoeksklok nou juist zo’n persoonlijk product maakt. Met keuze uit meer dan 3koekoeksklokken weet u zeker dat er altijd wel een klok speciaal voor u bij zal zitten.


Laat ik vooropstellen: een klok schoonmaken is niet hetzelfde als een klok repareren. Een klok stopt een keer met lopen en slaan. Stof, roest, opgedroogde olie, vuil en slijtage zijn de oorzaken.

Op de foto is dat goed te zien. Het is niet verstandig om zelf de klok te smeren. Ik ben in de loop der jaren al van alles tegengekomen. Loopt uw klok voor of juist achter? Problemen na verzetten wintertijd - zomertijd?


Wilt u uw klok goed afstellen? Zeer interessante site over horloges repareren. Moderne klokken Reparaties Uurwerk met. Hier vindt u diverse quartz uurwerken compleet met wijzers, bevestiging en ophangset. This feature is not available right now.


De uurwerken zijn geschikt voor diverse wijzerplaat dikten. De balg van de koekoeksklok. Vooral bij de antieke koekoeksklok is dit vaak verkeerd of gescheurd. Dit is echter goed te repareren.


Het plaatsen van nieuwe fluiten is niet alleen duur, maar verminderd ook de waarde van de antieke klok. Zelf sleutelen aan uw klok is geen goed idee.

Laat uw koekoeksklok liever repareren door een deskundige klokkenmaker, waar u terechtkunt voor onderhou reparatie of restauratie van uw klok. Bij Alex Muller Klokkenreparatie weet u zeker dat uw klok op de juiste manier onder handen wordt genomen. Ze zijn groter en uitgebreider dan ooit. Zo zijn er mega- koekoeksklokken en koekoeksklokken met veel bewegende objecten, zoals een waterra een zaagmolen, een houthakker, een serveerster en dieren.


Daarbij zijn er koekoeksklokken met een speelwerk, de meest voorkomende melodie is ‘Edelweiss’. De veren zelf zitten opgesloten in de veertrommels. Pas na demontage kun je de staat goed beoordelen.


Alleen wanneer de veer teveel van zijn kracht verloren heeft of niet meer te repareren is vervang ik deze. Het repareren van die oudjes is vooral een kwestie van logisch nadenken en hééél veel gedul maar als hij dan weer loopt geeft dat wel weer heel veel voldoening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.