dinsdag 1 april 2014

Aluminium blanke lak

En geloof mij maar dat van de mensen die op echt dure velgen rijden geen blanke lak over hun gepolijste delen hebben zitten. Het is bij meerdelige velgen niet eens te doen omdat je bij het aandraaien van de boutjes de lak vaak al zou beschadigen. K Metaal blanke lak met UV-filter.


Deze 2K metaal blanke lak is op basis van acrylhars en heeft een hoog vastestoffengehalte. MIPA CA 2K blanke lak kan direct gespoten worden op NE metalen (verzinkt ijzer, edelstaal, hard en zacht aluminium ). Toevallig, ik zat met dezelfde vraag en dacht ook er aan om dan de link-pipe van de uitlaat met hitte-bestendige blank lak te voorzien.

Afgelopen zomer die uitlaat gepoetst, gepolijst maar binnen de kortste keren heb je bruine vlekken (en niet van de mooie bruin zoals een takt brommer uitlaat). Ik heb de blanke lak van de vlakken randen van de aluminium velgen van onze peugeot weggescheurd en het aluminium gepolijst. Er zaten oxidatievlekken is.


Alles ziet er weer als nieuw uit na 4dagen ploeteren. Eigenlijk wil ik er geen blanke lak op spuiten en het ‘schale’ aluminium regelmatig poetsen. Wij leveren in heel Nederland aan vakmensen en particulieren.


Doorgaans is blanke lak op aluminium geen duurzaam succes, kijk maar naar gepolijste auto velgen, bij beschadigingen komt er vocht en dus corrosie onder de lak. Bij GAMMA vind je verschillende lakken in diverse kwaliteiten, onder meer de Flexa strak in de lak.

Wil je het hout beschermen, maar de kleur niet wijzigen dan neem je een blanke lak. Deze lakken worden veel gebruikt voor het lakken van een parketvloer. Blanke lak : vernis, parketlak, vloerlak. Qua blanke lakken hebben wij verschillende producten in ons assortiment. De 1k gewone blanke lak is geschikt, maar wordt een stuk minder hard als de 2k blanke lakken.


Geanodiseerd aluminium is daarentegen lastig te behandelen. Anodiseren is het kunstmatig aanbrengen van een oxidelaag. De dikte van een anodiseerlaag is ongeveer micrometer.


De anodiseerlaag kan daarbij blank of gekleurd worden aangebracht. Het uiterlijk blijft daarbij ‘metaalachtig’. Vooral aluminium profielen worden geanodiseerd. De blanke lak heeft een duurzame glans en is krasvast en stootvast. Tot slot brengt u deze blanke lak aan voor extra glans en bescherming van de kleurlak.


Laat de onderdelen uur drogen bij kamertemperatuur voordat u met het afbakken begint. Afbakken blanke motorlak VHT SP1gloss clear. De VHT motorlak droogt gewoon bij kamertemperatuur maar moet afgebakken worden om hittebestendig te worden. Ik heb ook een aluminium frame en carbon frame geschuur vervolgens gespoten, decals geplakt en afgelakt met een blanke laag.


Ging beide prima, maar het is veel minder duurzaam dan of professioneel laten spuiten of poedercoaten.

Ik zou het in ieder geval niet aanraden voor een winterfiets. Het resultaat is wel mooier. How to aluminium polijsten. Hieronder volgt een handleiding om aluminium te polijsten met een machine, zoals een boormachine of rechte slijper. Aluminium polijsten is niet moeilijk.


Omdat aluminium een relatief zachte metaal soort is, kan men met weinig inspanning snel een glanzend resultaat behalen. Voor binnen ook op ijzerhoudende metalen toepasbaar. Zeer geschikt voor het aflakken of als tussenlak bij bladmetalen! Albrecht metaallak is sterker dan bijvoorbeeld schellak. U kunt kiezen uit verschillende blanke lakken.


De gewone blanke lak is geschikt, maar deze wordt minder hard dan 2K blanke lak. Tevens is de gewone blanke lak niet benzine en chemicalien bestendig, terwijl 2K blanke lak dit wel is. Vervolgens laat u de lak goed uitharden en kunt u de velgen weer in elkaar zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts