dinsdag 8 april 2014

Bevestigen plinten

Ga naar Leen Bakker of bestel eenvoudig online! Plinten tegen de laagste prijzen. Altijd de beste en leukste woonaanbiedingen van dit moment.


De artikel heeft betrekking op het aanbrengen van onze MDF plinten en massief houten plinten. Lijmen: Indien de plint op een vloer geplaatst wordt, kan er volstaan worden met het alleen lijmen van de plinten. Bij het lijmen van plinten kun je voor extra stevigheid de vast-los-vast methode gebruiken.


Hierbij plak je de plint (van kit voorzien) tegen de muur en trek je deze meteen weer los om de lijm vijf minuten te laten drogen. Vervolgens plak je de plint opnieuw stevig tegen de muur. Tot slot kun je plinten bevestigen met een kliksysteem. Bij dit systeem moet je verschillende clips tegen de muur bevestigen. Onze wit gegrond massief houten plinten zijn in lagen opgebouw waardoor werking minimaal is.


Bevestigen plinten

Daarom kunt u als deze plinten ook met Flextack plintenlijm bevestigen. Afwerklijsten, ook wel deklijsten genoem worden bevestigd met mm brads. Meet de lengte van het eerste stuk muur. Duid aan op de plint en zaag af met de verstekzaag in een hoek van 45°. Breng de lijm aan (met een spuitpistool).


Plak de plint tegen de muur en duw goed aan. Grote gaten in het stucwerk zijn het gevolg. Ik heb dat ook zo gedaan en je kunt ook hier de plinten wel verwijderen en weer bevestigen. Deze manier van het bevestigen van plinten is het meest snelle en eenvoudige.


Bevestigen plinten

Je kunt de plint ook aan de muur bevestigen met een kliksysteem. Welke keuze je hebt, is vaak ook afhankelijk van het type plint je gekozen. Hieronder wordt uitgelegd hoe u zelf de plinten kunt aanbrengen en hebben wij tevens een instructievideo geplaatst waarin uitleg wordt gegeven hoe u zelf plinten met een kliksysteem kunt plaatsen.


Het plaatsen van de plinten is de laatste fase in het laminaatvloer leggen of parketvloer leggen. De basis is een houten achterlat met daarover een holle plint bekleed met een (kleur) folie. Hierachter kunnen eventueel draden of kabels worden verwerkt. De houten achterlat kun je het beste met lijm of kit op de muur bevestigen en vervolgens schroef je de holle plint (maximale binnenruimte is 35mm hoog en 15mm diep) op de achterlat met. Wil je zelf je plinten monteren?


Bevestigen plinten

In de video plinten zelf monteren wordt duidelijk uitgelegd en gedemonstreerd wat de beste manier is om plinten te plaatsen. Bij 03:komt het begrip eindstukje aan bod. Bestel simpel en snel jouw vloeren online. Voor het bevestigen van de afwerklijsten kun je gebruikmaken van koploze spijkers, dubbelzijdig tape of siliconenkit. Maar hoe kan ik de plinten nu het best bevestigen ? Het zijn platte plinten gemaakt uit hetzelfde hout.


Als ik de plinten aan de vloer vastmaak middels kleine spijkertje, kit of dubbelzijdig tape komt er natuurlijk weer een naad langs de muur als de vloer gaat krimpen. Uiteindelijk wil ik ook nog een witte rechtopstaand plint van MDF rondom hebben. Kortom het bevestigen van overzetplinten is een heel eenvoudig proces.


Om plinten te bevestigen heb je eigenlijk weinig gereedschap nodig. Uiteraard dien je wel de plinten en de bijhorende lijm bij de hand te hebben wanneer je gaat beginnen. Bison Montagekit Original Montage kit original is de ideale manier om o. Zorg bij het monteren en plakken van plinten.


Het merk CanDo vertel je dit graag middels hun handige instructievideo. CanDo heeft altijd een plint passende bij je vloer en interieurstijl! Bij montage met bevestigingsclips in combinatie met passende plinten , is de bevestiging niet zichtbaar. Na het bevestigen van de plintclips hoef je enkel de plint over de clips te schuiven. Voor hoeken hoef je de plint niet meer lastig verstek te zagen.


Bij het plaatsen van deze plinten moet je heel nauwkeurig werken, zorg voor een goede afkortzaag met scherp blad. Begin met het onder verstek zagen van een binnenhoek. Breng een montage kit met hoge aanvangskracht aan op de achterzijde van de plint. Plaats de plint tegen de wand en druk deze goed aan.


Zorg ervoor dat hij blijft zitten. Zo kun je eenvoudig de plint kiezen die het beste bij jouw stijl past. Natuurlijk hebben we ook verschillende afmetingen, zodat je minder hoeft te zagen en puzzelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts