donderdag 6 februari 2020

Winterharde terrasplanten

Winterharde planten va € I. Ik heb een terras langs de westkant op meter hoogteik ben op zoek naar winterharde plant(en) of haag om over een afstand van meter een groene stook te voorzien met een hoogte van meter. Het maakt niet echt uit wat als het maar sterk is en winterhard en niet te veel onderhoud vraagt (ik denk hier aan herpotten)Wat zou je aanraden. Anjers (dianthus) zijn groenblijvende winterharde terrasplanten die bloeien in mei, juni en juli.


Je kan ze planten in een pot of in een bloembak met andere planten. Dianthus houdt van een zonnig tot halfschaduwrijk plekje.

De anjer houdt niet van natte voeten. Op zoek naar winterharde tuinplanten? Intratuin heeft de mooiste planten voor je tuin klaarstaan. Kijk rond en laat je inspireren, op de website of in een van onze winkels. Je vindt altijd wel een winterharde plant die in jouw tuin kan groeien én precies jouw smaak is!


Deze terrasplant op stam kun je gemakkelijk combineren met andere terrasplanten op stam, want in tegenstelling tot veel van de eerder beschreven planten staat de azalea graag op een plekje met wat schaduw. Dit komt omdat de azalea van een vochtige ondergrond houdt. Zorg er wel voor dat de grond niet te nat wordt.

Nadine De Pauw, één van de zaakvoerders van Tuinplantencentrum De Pauw in Bornem. Lees hier welke terrasplanten zij aanraadt. Acca sellowiana - Braziliaanse guave. Agapanthus - Kaapse lelie.


Het wordt stilaan tijd om de niet winterharde kuipplanten en bloembollen naar binnen te brengen. De dahliastengels kan je afknippen en de knollen uitgraven. Geef je terras kleur met winterharde planten. In de winter kan je je terras opfleuren en je bloembakken vullen, maar dan met winterharde planten. Ze lopen geen schade op bij vriesweer en op die manier krijgt je terras volop kleur.


Bovendien kan je de winterplanten in het voorjaar gewoon in de tuin overplanten. Grote en bijzondere tuinplanten verfraaien elke buitenruimte, van tuin tot balkon of dakterras. Hieronder vindt u een eerste selectie uit ons fraaie totaalassortiment aan. Een groot gedeelte van onze luxe collectie planten voor buiten is winterhard. Zet potplanten in de winter gerust buiten.


Met deze bladhoudende of kleurige planten breng je sfeer op het terras. Het komt er alleen op aan de juiste planten te kiezen. Niet alle planten zijn bestand tegen de koude winterperiode.


Gelukkig is er een ruime keuze aan winterharde planten.

Verkiest een plaats in volle zon, en bloeit heel de zomer door met opvallende. Van winterharde bloeiende planten en struiken, tot winterharde planten voor in pot. Wij werken samen met gespecialiseerde kwekers waar wij goede kwaliteit voor jou selecteren. Informatie en tips over Vaste terrasplanten vind je bij Bakker. Terrasplanten kiezen hoeft gelukkig niet lastig te zijn.


Vrijwel alle planten in pot kun je op een terras of balkon zetten. Als u ze goed verzorgt zullen ze eindeloos bloeien en geniet u er volgend jaar weer van. Wij zetten zes populaire terrasplanten en -struiken op een rij. En geven tips om de planten goed te verzorgen.


Veel van deze soms zeldzame soorten zijn geurend en bladhoudend en ook te gebruiken als. Sommige planten zijn half- winterhard. Ze kunnen wel wat vorst verdragen, maar ze bevriezen bij een langdurige vorstperiode met koude oostenwind. Om deze planten de winter door te helpen, dek je de wortels af met een dikke laag afgevallen blad.


Geef ze een plek in de luwte, uit de wind. Snoei ze pas na de winter terug. Kuipplanten, terrasplanten. Na de winter lokt het voorjaar de consumenten weer naar buiten.


Naast de eenjarige zomerbloeiers zijn hiervoor de kuipplanten bij uitstek geschikt. Houd er overigens wel rekening mee dat niet alle terras-en balkonplanten winterhard zijn. Haal ze daarom op tijd binnen.


Ook exclusieve bomen en planten behoren tot ons grote online assortiment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts