woensdag 5 februari 2020

Zomerbloeiende vaste planten

Goede kwaliteit vaste planten bestel je bij Tuincentrum. Hét online tuincentrum met meer dan 20. De veelzijdige groenblijver. Groot assortiment Camellia! Het tuincentrum dat thuisbezorgt.


Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research.

Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Bloemen verstuur je laten bezorgen via Greetz. Bezorgd waar en wanneer jij wilt. Laat je bloemetje bezorgen met een personaliseerde wenskaart.


Wie vrerras jij via Greetz? Zoek naar vast planten op de nieuwe KensaQ. Snoeitips zomerbloeiende vaste planten.


In de nazomer kun je zomerbloeiende vaste planten wat terug knippen, zodat ze eventueel voor de tweede keer gaan bloeien in het najaar.

In de winter zullen de planten bovengronds afsterven. Laat de afgestorven delen aan de plant zitten, zodat ze beschermd worden door de winterse omstandigheden. Wie in de zomer een bezoek brengt aan het tuincentrum zal daar altijd wel iets van zijn of haar gading aantreffen. Met zomerbloeiende vaste planten haalt u kleur en geur naar uw terras, een lokroep voor bijen en vlinders.


En omdat het winterharde vaste planten zijn, heeft u er zomer na zomer plezier van. Maak kennis met de Echinacea, Phlox en Delphinium. Vaste planten zijn een lokroep voor bijen en vlinders. Tijd voor de vroeg bloeiende vaste planten om hun mooie bloemen te showen, ze staan te popelen om het voorjaar in te luiden. Zomerbloeiende vaste planten.


Na de vroegbloeiers kleuren zomerbloeiende vaste planten de tuin met als opvolger de herfstbloeiende vaste planten. Wist je dat er zelfs vaste planten bestaan die in de winter bloeien? Weet je niet precies waar je een vaste plant in de tuin wilt zetten? Geef na het planten wat extra water voor een goede groeistart.


Kijk voor meer inspiratie over vaste planten. Tijd voor de vroegbloeiende vaste planten om hun mooie bloemen te showen, ze staan te popelen om het voorjaar in te luiden. Als het niet vriest kun je allerlei bladverliezende struiken en bomen planten. Rozen kunnen ook worden aangeplant.


De rozenborders mag je voorzien van een laagje compost of stalmest.

Afgevallen bladeren blijven ruimen. Matig winterharde vaste planten zoals Gunnera, Gaura, smalbladige Agapanthus,. Een rhododendron is een bloeiende vaste plant die een sierlijke en kleurrijke toevoeging voor jouw tuin is.


Het voordeel van de rhododendron is dat het een bloeiende vaste plant is waar je weinig onderhoud aan hebt. Alle soorten vaste planten direct vanaf de kweker. Bestellen = razendsnel bezorgd! De bloeitijd van dahlia’s en andere knolgewassen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de planttijd.


Wilt u een gespreide bloei, plant dan elke week een paar bollen. Zet u de knollen eind mei in de volle gron dan zullen de bloemen pas in de nazomer en het najaar verschijnen. Voorjaarsbloeiende planten worden afgewisseld met najaars- en zomerbloeiende planten om ieder moment van het jaar bloemen te hebben. Feit is dan wel, dat er altijd maar enkele planten bloeien, tussen veel planten die hun bloeitijd al hebben gehad of nog moeten krijgen.


Met langbloeiende planten kun je dit voorkomen. Ondanks dat beide planten beschikken over kleine paarse bloemetjes, zijn deze herfstbloeiende vaste planten verschillend. Deze plant doet denken aan de eerder genoemde wilde marjolein. Zo is ijzerhard een van de beste vlinderstruiken.


Een mooie plant voor wie van vlinders houdt dus! Met een mix van voorjaarsbloeiende, zomerbloeiende en herfstbloeiende vaste planten geniet je van het voorjaar tot aan de eerste nachtvorsten van een kleurenspektakel in de tuin. De meeste bloemen van vaste planten die in de zon staan zijn bovendien heel aantrekkelijk voor vlinders, bijen en andere nuttige insecten. De zomer is natuurlijk het bloeiseizoen bij uitstek. Veel tuinen zijn aangeplant met vaste planten.


Maar struiken zijn gemakkelijk in onderhoud en maken een tuin vaak veel interessanter. Wintergroene bladhoudende of groenblijvende vaste planten behouden blad in de winter en kunnen ook nog eens heel mooi bloeien. Deze vaste planten bloeien per soort gemiddeld maar zo’n drie weken, voor de rest moeten ze het hebben van hun blad.


Er komt steeds meer keuze in groenblijvende vaste planten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts