maandag 25 mei 2020

Water en rots training

Water en rots training

Laat je bedrijf groeien door 1 jezelf te laten zien met vloggen. Vind Trainer Jobs met de Trovit zoekmachine. Daarnaast wordt het programma ingezet in de hulpverlening, jeugddetentie en GGZ. Het richt zich op de ontwikkeling van sociale competenties, het voorkomen en aanpakken van pesten, weerbaarheid en seksueel geweld. Rots en Water Training voor scholen.


Water en rots training

Deze wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek is een van oorsprong Nederlands product dat opgezet is door Freerk Ykema. De trainingen worden wekelijks gegeven in een gymzaal. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de groepsgrootte en de wensen van de school. Wij maken hiervoor in overleg met de school een voorstel op maat.


Soms past een individuele training beter bij een kind. Dit leren ze door in een veilige omgeving zelf (alleen) en samen (in groep) fysieke oefeningen te doen. Daarna praten we over wat ze daarbij ervaren en wat dit doet met hun gevoel en gedrag. Voor de deelnemers zijn er verschillende opdrachten om datgene wat ze hebben geleer beter blijft hangen. Pascale Coacht biedt de training aan voor kleine groepen kinderen.


Om te zorgen dat kinderen goed in hun vel blijven zitten, is het belangrijk dat ze regelmatig aarden. Rots staat voor je krachtig voelen en opkomen voor jezelf. Water betekent soepel meebewegen in het contact met een ander en oog hebben voor elkaar. Beide begrippen hebben dus hun sterke en zwakke kanten. De bedoeling is om van beide het goede te gebruiken.


Dus: wel zeggen wat je niet goed vindt en wat je wilt, maar ook luisteren en open staan en compromissen kunnen maken. Sommige kinderen kunnen dus iets meer rots ontwikkelen en anderen meer water. Afhankelijk van de situatie leer je voor een Rots - of een Waterhouding te kiezen.


Inhoud training : proefles: Kennismaken met rots en water (door spellen en oefeningen), trainers en andere kinderen. Na proefles beslis je samen met je kind definitief of je doorgaat met de training. De vaste wekelijkse training wordt in onze dojo in Numansdorp aangeboden. Het is een psycho-fysieke training , die je helpt te voelen en vanuit zelfvertrouwen en kracht te handelen en te reageren.


Of de training doorgang heeft is afhankelijk van het feit of er voldoende aanmeldingen zijn. Het programma is speciaal ontwikkeld voor jongens, maar inmiddels weten we uit ervaring dat meisjes er zeker zoveel profijt van hebben en plezier aan beleven. Hierdoor kunnen wij kinderen uit Gorinchem, Tiel, Culemborg en Zaltbommel goed helpen. Daarnaast zijn kinderen uit nabij liggende dorpen ook welkom om aan te sluiten. In eerste instantie is het ontwikkeld voor jongens, maar in de praktijk blijken meiden er ook veel aan te hebben.


Water en rots training

Je krijgt deze training in je eentje of in een groep samen met andere jongeren. Actie, spel en simpele zelfverdedigingsvormen worden afgewisseld door momenten van zelfreflectie en kringgesprekken. In meer dan dertig landen. Het is een combinatie van SOVA training , anti-pestprogramma en een zelfverdedigingssport.


De Nederlander Freerk IJkema is de grondlegger hiervan en inmiddels is het programma al in veel landen succesvol uitgezet. De jongens en meisjes krijgen apart les. Na les slaan de kinderen als afsluiting een plankje door.


Bij een aanmelding per e-mail graag de geboortedatum van het kind vermelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts