woensdag 1 april 2015

Planten lavendel

Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Nature Scientific reports: making plant biology research accessible to all. Bestel nu eenvoudig je bloemen en laat ze bezorgen waar en wanneer jij wilt. Laat je bloemetje bezorgen met een gepersonaliseerde wenskaart. Wie verras jij via Greetz?


Bespaar tot wel via kiesproduct. Millionen Ergebnisse hier Entdecken! Wel zal lavendel niet goed groeien wanneer deze in zure grond staat aangeplant. Zure grond is ideaal voor planten zoals o. Rhododendron, heide, coniferen en hortensia. Voor lavendel echter is dit uit den boze.


Daarom is het steeds aan te raden om bij het planten flink wat kalk door uw grond te mengen. Deze planten mogen dan ook niet te diep worden gesnoeid. Misschien is het interessanter om ineens nieuwe, jonge lavendels aan te planten en deze jaarlijks tweemaal te snoeien. Lavendel planten en snoeien.


Planten lavendel

Eigenlijk is lavendel een struikje en geen vaste plant , maar in de praktijk wordt lavendel toegepast als een normale tuinplant. Een plek in de zon wordt aangeraden. Lavandula is een echte zonliefhebber. Geef deze tuinplant dus een zonnige plaats in uw tuin. Waar kan ik lavendel planten ? Voor een rijke bloei zet je lavendel in de zon.


Het staat prachtig in de border. Ook kun je bij ons kant en klare borders met deze plant. Je kunt lavendel het hele jaar door planten , maar als de grond nog warm is –van april tot augustus – heeft dit het meeste succes.


Plant lavendel op een zonnige plek en je krijgt een mooie stevige struik die niet uit elkaar valt en witte, violette, of purperen bloemen voortbrengt. De plant kenmerkt zich door smalle grijze bladeren en mooie blauwe of paarse bloem-aren in verschillende vormen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de lavendel van het voorjaar tot de late zomer kleur en geur geeft aan je tuin. Ze bloeien dan wat later, maar worden uiteindelijk veel ouder. Hierna groeien er snel nieuwe twijgen naar boven waar weer bloemen aan komen.


De tweede keer vindt plaats na de bloei (augustus tot oktober). Deze keer moeten alleen de bloemen verwijderd worden. De plant mag dus niet kort gesnoeid worden aangezien deze de winter dan niet zal overleven.


Planten lavendel

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. In het voorjaar als de lavendel gaat bloeien is het verstandig de plant een paar keer te toppen. Door geregeld de nieuw gevormde topjes te verwijderen met een snoeischaar wordt de plant mooi vol en bossig. Bij jonge planten kan je dit ongeveer drie keer doen.


Echter is de meest ideale periode van maart tot en met juni. Je kunt er een mooie lavendeltuin van maken (de plant blijft mooi groen in de winter), je kunt mooie lavendel bloembakken maken voor je tuin of balkon maar lavendel leent zich ook uitstekend om combinaties te maken met andere beplanting. De wijze van het planten is voor de volle grond of een pot hetzelfde. Maak het gat voor de plant één centimeter dieper dan de kluit.


Geef hem na het planten een flinke slok water en hij zal je rijkelijk belonen met zijn prachtige paarse bloemen. Het is een zuiderse plant die in de natuur ook groeit op kalkrijke bodem die zelfs stenig of rotsachtig mag zijn. Vandaar dat ook in onze tuinen een droge, goed doorlatende en kalkhoudende (zand)grondsoort zijn ideale standplaats is. Ze zijn mooi grijsbladig met donker violetblauwe bloei en staan graag op een zonnige standplaats die in de winter niet te nat is.


Deze soort bloeit ook veel langer, vanaf juni tot september. Kies een plek in je tuin waar de plant zeker acht uur per dag in de volle zon staat. Zorg voor beschutting ter bescherming tegen koude wind in de winter.


Plant je lavendel bijvoorbeeld naast een muurtje, dit geeft zowel extra warmte als beschutting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts