maandag 2 november 2020

Ytong kimblok

Ytong heeft een gamma kimblokken. De blokken bezitten de nodige thermische isolatie en zijn tegelijkertijd voldoende dragend voor het optrekken van gebouwen met verschillende verdiepingen. Ideaal om koudebruggen te vermijden.


Ytong kimblok

De kopse en horizontale voegen moeten steeds verlijmd worden. Deze blokken worden ook vaak gebruikt als onderlaag bij traditioneel metselwerk. De combinatie kimblok en kimvoeg maakt het mogelijk op elke gewenste wandhoogte uit te komen. Efficiënt, praktisch én u bespaart uitvoeringskosten. De blokken zijn geperst en leverbaar in druksterktekwaliteiten CS2 CSen CS44.


Dat is wel eens anders bij tra-ditionele isolatiematerialen, die bovendien regelmatig bij plaatsing al niet correct aangebracht worden. De blokken, lateien en verdiepingshoge panelen zijn arbeidsvriendelijk en kunnen snel worden verwerkt. Voor elke bouwuitdaging is er een oplossing. Om te beginnen als dé specialist in het bouwen met kalkzandsteen en cellenbeton en het isoleren met minerale isolatieplaten, zowel in de woning- als in de utiliteitsbouw.


Is niet gemaakt voor huizen die 1jaar meegaan. Steunen en kimblokken voor uw Boottrailer koopt u bij BoottrailerShop. Specialist in Boottrailer Onderdelen. Of u belt met uw Xella Adviseur. Deze rubriek is een derde mogelijkheid om snel een antwoord te krijgen op veel gestelde vragen.


Multipor is een ultralicht, natuurlijk isolatiemateriaal, gemaakt van kalk, cement, zand en water. Het is echt cellenbeton, heeft een zuivere minerale samenstelling, is drukvast en bevat geen vezels of kunststoffen. Het is de enige blok die zekerheid biedt als tussengevoegd isolerend deel, met als duidelijk doel: vermijden dat de koude omhoog in de muur kruipt. Xella: YTONG-kimblok = EPB-aanvaarde bouwknoop. Deze komen dus ondergronds te liggen.


Dat wil zeggen dat zij geen vocht opnemen. Een kimblok is een bouwblok dat bij de kim toegepast wordt, een soort startblok om op de juiste hoogte te komen met de overige blokken, bijvoorbeeld bij kalkzandsteenelementen. Zie eventueel verder bij kimlaag. Ze bestaan voor meer dan de helft uit miniscule versteende met lucht gevulde cellen. Hierdoor is het een zeer licht bouwmateriaal.


Koudebruggen zijn een onzichtbare oorzaak van hoge energierekeningen. Ze komen voor op plaatsen waar je huis thermisch niet voldoende geïsoleerd is. Een klassieke plaats is de aansluiting van de muren met de vloer en het dak. Wat ik wel vreemd vond (daarom dat die erbij staat) is dat de kimblok in silicaatsteen even slecht isoleert dan een standaard snelbouw.


Aan de andere kant zit er tussen een ytong blok en de lambdablok eigenlijk minder verschil dan ik had gedacht. De perinsul staat echt wel bovenaan met zijn isolatie waarde. Zo ook op de muurvoet van gevels.


Om warmteverliezen aan de voet van de gevel te vermijden, plaatst men een isolerend bouwblok tussen de isolatielaag van de gevel en de isolatielaag van de vloer. Hier is de YTONG-kimblok voor ontworpen. De eenvoudigste en betrouwbaarste oplossing om koudebrugvrije bouwknopen te realiseren. Deze steen heeft een hoge isolerende waarde en zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk koudebruggen zijn. Waar er deuren komen en ramen tot op de gron hoeft er geen kimblok gemetst te worden, daar worden koudebruggen op een andere manier opgevangen.


Ytong kimblok

Een koudebrug, ook wel gekend als een warmtebrug of een thermische brug, is een technische term voor een specifiek deel van de gevel, het dak of de vloer van een gebouw. Daardoor is het duurzaam, licht en makkelijk en snel te verwerken. Gipsblokken zijn niet isolerend en gemaakt van rokgasgips of rogips met water. Als ytong zou verkruimelen, dan zou er niet meer met ytong MOGEN gebouwd worden!


Ik ben zelf aan het bouwen met ytong van 30cm dik, en ik heb me al rot geërgerd aan dergelijke domme uitspraken die gestoeld zijn op onwetendheid! Bovendien kan het blok niet-dragend én dragend worden gebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts