vrijdag 5 februari 2021

Zelf kaarsen maken lont

Bekijk ons unieke assortiment kaarsen. Meer geluksmomentjes in een gezellig huis! Maak van jouw huis jouw thuis. Ontdek ons unieke woonassortiment online. Boek uw Hotel in Marken online.


Reserveer online, laagste prijzen.

Zelf je eigen kaarsen maken. Het is natuurlijk ook mogelijk om het zelf kaarsen te maken. Het is wellicht zelfs veel leuker om zelf kaarsen te maken zodat u uw creativiteit er in kwijt kan.


Hier vindt u een uitgebreid assortiment kaarsenlont welke u nodig heeft indien u zelf kaarsen gaat maken. Kijk bij de uitgebreide productinformatie voor de juiste lont voor de afmeting van de kaars. Om zelf kaarsen te maken van restjes kaarsvet, moet je het kaarsvet eerst vloeibaar maken. Dit doe je door het au bain marie te verhitten.


Zie voor een beschrijving van deze smeltmethode mijn blogpost over wat te doen met je overgebleven chocoladeletters.

Zorg wel dat je ‘schoon’ kaarsvet gebruikt. Ik ben op zoek naar ideeën om zelf kaarsen te maken. Door uw hand in de paraffine te dompelen maakt u een afdruk van uw hand.


Deze afdruk wordt voorzien van een lont en vervolgens opgevuld met paraffine. Na het afkoelen kunt u de kaars gaan kleuren. Voor groepen tot personen hoeft u niet te reserveren en kunt u zo binnenlopen. Smelt de kaarsen au bain-marie en vis de lonten. Verschillende kleuren paraffine in pastillevorm.


Hiermee kan zelf je kaarsen te maken in een glas, theelichtje, theekopje of bakje. In plaats van kaarsen te kopen speciaal voor de lont kan je in onze webshop ook alle benodigdheden kopen voor het zelf maken van kaarsen , das veel goedkoper en ook nog veel leuker om vanuit het niets zelf een kaars te maken. Ik nodig hierbij iedereen uit eens een kijkje te nemen voor ons voordelig geprijsd assortiment. Maar je kan ze ook makkelijk zelf maken : neem een dunne katoenen draad (moet wel katoen zijn!), en leg die even in het gesmolten kaarsvet, zodat de draad goed doordrongen wordt van het vet.


Verfraaien van uw huis met Kaarsen. Ruim assortiment online bestellen! En je spaart er ook de kosten van een nieuwe kaars mee uit. Ok, je wordt er niet financieel onafhankelijk door, maar alle beetjes helpen.


Een tijdje terug had ik er eentje gemaakt, deze keer was Mrs FOB de creatieveling.

Wij verzamelen in een grote pot de resten van opgebrande waxinelichtjes en andere kaarsen. Mijn kaarsen zijn absoluut uniek, alle kaarsen worden door mijzelf ontworpen en gemaakt in mijn atelier. Er zijn ook kaarsen van bijenwas, maar als veganist gebruiken wij deze niet. Ik heb wel een keer geprobeerd om van bijenwas zelf kaarsen te maken (toen ik nog vegetariër was en geen veganist), maar bij paraffine kan ik de gestolde kaars zo uit de pijp schuiven, bij bijenwas lukte dit echter niet. Dompelpakket om zelf kaarsen te maken.


Kaarsen voor buiten, in diverse vormen en kleuren. Leuk om te doen en leuk om te geven. Pakket bestaat uit 6gram bijenwas en totaal meter lont. Genoeg voor een huiskamer vol milieuvriendelijke kaarsen.


In aluminium verpakking dus kan zo au bain-marie in de pan! Alle kaars benodigdheden om zelf je eigen kaarsen te maken zijn hier verkrijgbaar. Ben je op zoek naar iets specifieks neem dan gerust vrijblijvend contact op. De kaars is een van de oudste middelen van verlichting die zijn intrede deed in de Romeinse tijd. Vandaag de dag is het zelf maken van kaarsen een populaire hobby geworden.


Je kunt thuis gemakkelijk aan de slag, kaarsen maken het thuis gezellig of je kunt ze weggeven als cadeautje. Hieronder lees je hoe je thuis mooie sfeervolle kaarsen kunt maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts