maandag 30 maart 2020

Voegenfris wit

Vind alabastine voegenfris het nu op Kensaq. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Voegenfris is te tinten door middel van universele mengpasta.


De inhoud van deze tube is voldoende voor een tegeloppervlak van ongeveer m². Eenvoudig online bestellen bij HORNBACH.

De voegenfris is geschikt voor vochtige ruimtes en schrobvast. Het ziet er vies, lelijk en ouderwets uit. Voor jou is daarom mijn grootste tip: verf je voegen! Niets werkt écht soepel en zo duurt het wel heel lang voordat ik alles schoon heb. Dit is geen reiniger maar brengt een wit laagje over je voegen.


De restjes op je tegels schrob je weg met een schuurspons. Mijn destijds ranzige badkamer van een jaar oud huurappartement oogt inmiddels weer fris en fruitig!

Zie de link voor het product. Ook niet, het voegenwit bladert er eigenlijk meteen al van af, waardoor de badkamer er nog slechter uit ziet dan voordat we er mee begonnen. Nadat ik de voegenwit van Alabestine had aangeschaft deed dit precies wat erop de verpakking stond. Makkelijk afwasbaar en het voegenwit blijft gewoon zitten. Geschikt voor alle vochtige ruimtes.


Schrobvast en hecht alleen op voegen. Alleen geschikt voor binnen. Alabastine voegenfris wit 2ml. Voor het opfrissen en omkleuren van voegen.


Dop losdraaien en zegel verwijderen, dop terug opdraaien en kap verwijderen. Rechtstreeks vanuit de tube op de voegen aanbrengen. Mijn ervaring is dat witte voegen in een douche na iedere keer douchen afgedroogt moeten worden. Daar zijn ook wel weer middeltjes voor, maar witte voegen zijn hoe dan ook wat bewerkelijk om fris te houden in een douche. Witte voegenverf kun je bij bouwmarkten en op het internet kopen.


Let op dat je geen afdichtmiddel voor voegen koopt, want dit is niet hetzelfde als voegenverf.

Voegenverf bevat meestal epoxy en is erg duurzaam. Afdichtmiddel is meestal transparant en niet wit. De marker komt met verwisselbare punten, zodat je zeer precies en keurig kunt blijven renoveren, zelfs als de punt versleten is.


De grootste online verfleverancier van Nederland. Daarvoor kijk je op Kieskeurig. De bevuiling verwijderen met bv een voegenkrabber (met widia), een beuken latje schaven met daarover schuurpapier en de voeg vernieuwen met voegenfris van Polyfilla (alleen in wit ). Met een polymeerverf kunnen herstelde volle voegen behandeld en herkleurd worden, bv met de Fuga Fresca van Mapei (kleuren). De persoon die in mijn washok de tegels heeft gelegd heeft een witte voeg bij mijn antraciete tegels gedaan.


Erg lelijk vind ik persoonlijk en niet schoon te houden. Zo ja is daar dan speciale verf voor?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts