dinsdag 8 september 2020

Waterdichtheid horloge

Doe mee met Miljoen Internationale Bezoekers per Maand. Onze Experts Selecteren en Verifiëren Elke Week Meer Dan 50. Ruime zorgkeuze, Scherpe premie.


Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgpolis op. Nog maar dagen om over te stappen. Altijd korting op je basisverzekering.

Een horloge met een waterdichtheid van meter is dus niet geschikt om mee te zwemmen (maar er kan wel mee gedoucht worden). Een horloge waarop staat aangegeven dat deze waterdicht is, zonder dat er een diepte of druk op is aangegeven, is alleen spatwaterdicht. Deze begrippen worden niet eenduidig gehanteerd en vaak ook door elkaar heen gebruikt. Als bijvoorbeeld op het achterdeksel van uw horloge de term “waterresistant” is gegraveer zegt dat in beginsel helaas weinig tot niets over de mate van waterdichtheid van het horloge.


Als deze iets openstaat is je horloge niet waterdicht. Voorkom grote temperatuurverschillen. Laat een batterij door ons of een juwelier vervangen en laat het horloge checken op waterdichtheid en indien nodig de pakking vervangen. Laat je horloge regelmatig controleren om de waterdichtheid te waarborgen.


En dient de horlogekast stevig genoeg te zijn om de waterdruk te weerstaan, anders kan er vervorming optreden.

Vooral op warme dagen in de zon, kan het horloge wel – graden bereiken. Als het horloge vervolgens in aanraking komt met koud water, kan dit invloed hebben op de waterdichtheid van het horloge. Overzicht gradaties waterdichtheid horloges. ATM of meter Beschermd tegen spatwater zoals bij handen wassen en kort helemaal nat worden. Waterdichtheid is een begrip dat tot veel verwarring leidt.


Horloges waar niet op aangegeven is wat de waterdichtheid is, of die waarop staat dat deze minder dan 50m is, zijn in principe niet geschikt om mee te zwemmen en te duiken in het zwembad. Pas als er 1meter of meer wordt aangegeven kunt u er veilig mee zwemmen en duiken in het zwembad. Horloges die zijn gemaakt voor normaal gebruik, zijn in principe niet geschikt om mee onder water te gaan.


Zowel mechanische als elektronische uurwerken bevatten namelijk een aantal belangrijke onderdelen die kunnen roesten. Houdt uw horloge waterdicht: door het gebruik van uw horloge kunnen (rubberen) pakkingen gaan slijten en uitdrogen. Wanneer er sprake is van professioneel duikersgebruik moet u uw horloge tenminste keer per jaar laten testen. Specialistisch advies nodig?


Indien een horlogekast op de achterdeksel een aanduiding draagt, die aangeeft dat het horloge enige vorm van waterdichtheid bezit, betekend dit dat aan de kast voorzieningen zijn aangebracht die het uurwerk beschermen tegen het binnendringen van vocht. Voor de waterdichtheid van een horloge is een aantal componenten van groot belang. Een aantal rubberen en nylon afdichtingen houdt vocht en condens buiten, deze bevinden zich op verschillende plekken als bijvoorbeeld: rond het glas, bij de achterdeksel en bij de knoppen aan de zijkant van de kast. Schroeven zeggen niks over waterdichtheid.


Pakkingen moeten gesmeerd zijn en het horloge moet getest zijn. Zo worden de termen BAR, ATM en meter gebruikt om de waterdichtheid van waterdichte dameshorloges aan te geven. Met name de aanduiding meter zorgt regelmatig voor onduidelijkhei omdat meter niet staat voor hoeveel meter het horloge onderwater kan.

Let trouwens op dat je horloges , hoe waterdicht ook, beter niet onder de douche kunt gebruiken. Het hete water, de stoom kan in sporadische gevallen zorgen voor vocht in je horloge. De specialist voor al jouw horloges , horlogebanden, horlogeboxen en watchwinders. Vele bekende en bijzondere horlogemerken vind je bij Kish. Wij zijn officieel dealer van alle merken die je in onze webshop vindt.


De waterdichtheid van geglazuurd keramiek en glas is volledig. Er zit er zeker één voor jou bij. Bij glas is het 1, bij geglazuurd porselein en steengoed ook.


Bij geglazuurd aardewerk ligt het percentage lager, doordat glazuur op aardewerk snel craqueleert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts