maandag 4 maart 2019

Pms kleuren overzicht

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Door de standaardisering van kleuren kunnen drukkers ervoor zorgen dat het drukwerk overeenkomt met de wensen van de opdrachtgever. Gebruik dit schema alleen als referentie. Kleuren kunnen verschillen op diverse monitors en afwijken van de officiële kleuren waaier. In de onderstaande afbeelding zie je twee van die zogenaamde chips met daarin PMS 1U en PMS 1C.


PMS - kleuren zijn dus kleuren inkt die voorzien zijn van een nummer.

Als je heel goed kijkt zie je tintverschil. Beide tinten rood komen tot stand omdat er op een andere papierondergrond is gedrukt. KJS webdesign PMS kleurcodekaart (Converteer PMS CMYKRGB Hex) Onderstaande kleuren tabel maakt het mogelijk om zichtbare beeldschermkleuren, PMS nummers, CMYK, RGB en webkleuren (kolom Hex) naar elkaar te converteren.


Het gebruik van deze referentiepagina is natuurlijk gratis en voor iedereen toegankelijk. Pantone- kleuren worden aangeduid met een uniek nummer gevolgd door een letter. De letter geeft de papiersoort aan.


Zo staat C voor coate U voor uncoated en M voor mat. Op deze site vindt u kleuren uit de volgende PMS -collecties: Coated.

Het PANTONE Matching system ( PMS ) is het dominante steunkleurafdruksysteem in de Verenigde Staten. Printers gebruiken een speciale mix van inkt om de correcte kleur te bereiken. Elke steunkleur in het PANTONE-systeem heeft een specifieke naam of een nummer.


Er zijn meer dan duizend PANTONE-steunkleuren beschikbaar. PMS drukwerk kan je gemakkelijk via onze website bestellen. PMS kleuren zijn ideaal voor de kleurechtheid van je huisstijl.


Hieronder staat een overzicht van producten van Drukland. Van parelmoer en metallic kleuren is geen consistente reflectiewaarde vast te stellen. De kleuren in de tabel zijn een globale indicatie van de werkelijke RAL- kleur. Selecteer de kleur van uw keuze altijd aan de hand van een officiële RAL kleurenwaaier. Deze kleuren zouden aan elkaar gelijk moeten zijn.


Het assortiment wordt de komende maand dagelijks aangevuld. Het is lastig om over afstand over een juiste kleur te communiceren door kleurafwijkingen op verschillende beeldschermen of printers. Je kunt dan met behulp van een kleurenwaaier alle exacte kleuren bekijken en vergelijken. Elke PMS kleur heeft hierbij een code, die bestaat uit drie of vier cijfers en eventueel letters.


We werken aan één sterk merk, de Universiteit Utrecht. Om onze communicatie meer in lijn te brengen zijn de facultaire kleuren vervallen.

Organisatieonderdelen van de universiteit kunnen geen secundaire kleur ‘toe-eigenen’. De RAL Classic kleurenwaaier is een handig coderingssysteem om verfkleuren en coatingkleuring te duiden. Dit systeem wordt al meer dan jaar gebruikt en dat is niet voor niks! Met 2kleuren is deze waaier zeer compleet te noemen en vind je altijd wel een kleur die geschikt is voor jouw buiten- of binnenwerk!


Alle RAL kleuren hebben een nummer en een naam. Computerschermen zijn niet in staat om de exacte RAL- kleuren weer te geven. We raden aan om de kleurstalen op deze website alleen te gebruiken als referentie.


Om zeker te zijn van het selecteren van de juiste RAL- kleur , is het het beste om een fysieke RAL-kleurenwaaier te gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts