woensdag 26 juni 2019

Laminaat schilderen

Bestel een professionele vakman voor jouw klus. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Gratis Offertes binnen minuten Bespaar tot op schilderskosten! Bekijk dé Grootste Schildervergelijker van Nederland!


Laminaat schilderen : waarom wel?

Misschien is het bestaande laminaat moeilijk te verwijderen. Of het is juist lastig om nieuw laminaat te leggen. Je kunt alle kleuren van de regenboog kiezen. Houd je van een vloer met een ‘geleefd’ effect? Dan is laminaat schilderen ideaal!


Welke verf is geschikt voor laminaat ? Je hebt slijtvaste verf nodig. Hoe dan ook, ga nooit aan de slag met standaard verf of zonder advies! Voor het verven van uw laminaat heeft u speciale laminaat verf nodig.

Omdat een laminaatvloer bestaat uit geperste platen met een (kunststof) toplaag is het hechten van verf vaak het grootste probleem. Het verven van uw laminaat kan een tijdrovende klus zijn. Wanneer u hier geen tijd voor heeft of hier de middelen niet voor heeft, zijn er ook andere oplossingen.


Zo kunt u ook een nieuw laminaat aanschaffen. Dat scheelt u al veel werk in plaats van uw laminaat te schilderen en qua budget is er ook voor ieder een gepast aanbod. Werkwijze laminaatvloer schilderen. Reinig de laminaatvloer zorgvuldig met water en ammonia of synthetische thinner. Schuur het laminaat op met korrel 1en reinig de vloer hierna opnieuw.


In dit artikel vind je een helder stappenplan, maar desalniettemin is het toch een tijdrovende klus als je het goed wilt doen. Na een eerdere laminaat -leg-ervaring die ik niet als fantastisch ervoer, ging ik sowieso twijfelen aan heel dat vloertje vervangen idee. Er lág in principe ook een prima vloer in… Wat ik wel goed kan is schilderen ! Ik teken en schilder al jaren dus een kozijntje of muurtje hier en daar, daar draai ik mijn hand niet voor om. Bij laminaat verven moet je zelf afvragen waarom je dit wilt doen. Doe je dit uit kostenbesparing of wil je een ander effect creëren.


Als je kosten wilt besparen moet je goed kijken wat nieuwe laminaat kost en wat je aan verf kwijt bent. Het werk wat je ervan hebt, zeg maar het schilderen van het laminaat moet je niet rekenen. Vanwege de gladde structuur hechten de meeste verfsoorten niet goed op kunststof.


Speciaal voor het verven van kunststof ( laminaat , linoleum en vinyl) heeft Scanofloor een slijtvaste en flexibele componenten vloerverf (polyurethaan) ontwikkel Scanofloor Vinyl Vloercoat. Op silicum hecht bijna niets.

Daarom wordt afgeraden om laminaat te schilderen. Ik hoop dat hiermee je vraag is beantwoor. En als je al een geschikte verf zou kunnen vinden, dan zal die zo duur uitkomen, dat je beter het hele laminaat kunt vervangen.


Ruime zorgkeuze, Scherpe premie. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgpolis op. Nog maar dagen om over te stappen. Altijd korting op je basisverzekering. Plaats gratis en vrijblijvend uw klusopdracht op de website.


Gelamineerde meubels schilderen. Sommige meubelstukken lijken van massief hout gemaakt te zijn, maar zijn in werkelijkheid bedekt met een dunne papieren laag met een houtpatroon, ofwel laminaat. Is je laminaat schilderen een goed idee? Als je genoeg tijd hebt en geld wilt besparen kan het zeker een goede optie zijn. De voor- en nadelen op een rij!


Het kan zijn dat het laminaat strak gelegd is en daardoor moeilijk te verwijderen of je bent juist helemaal niet handig in het leggen van nieuw laminaat. Als je laminaat gaat verven, dan heb je een legio keuze in kleuren. Het laminaat van een fraaie, moderne of klassieke kleur voorzien kan zeker, maar het laminaat verven vereist wel een speciale aanpak. Straks iets over de vraag hoe moet je laminaat schilderen ? Maar eerst bekijken we waarom je kan kiezen voor het laminaat verven. Wat zijn daarvan de voordelen?


In principe zou je laminaat (kunststof) kunnen schilderen als je goed reinigt, met waterproof schuurpapier zorgvuldig schuurt en -bij voorkeur- een twee-componenten of poly-urethaan (extra slijtvast) verfsysteem opbrengt. Schilderen is mogelijk met vloerverf, maar een kleurloze behandeling met vernis is niet aangewezen, vertelt Piet Naesens van Akzo Nobel. Hoe verf je een betonnen plafond? Keukenkastjes schilderen of verven - Tips en advies Keukenkastjes nieuw in de verf? Het schilderen van de oude keukenkastjes hoeft niet duur te zijn en leidt tot een verrassend resultaat.


Na het schilderen van je keukenkastjes -en eventuele verandering van enkele accessoires- is je keuken weer als nieuw en kan weer jaren mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts