donderdag 6 juni 2019

Wintervaste potplanten

Buitenplanten al vanaf €online. Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online. De beste prijzen tuinartikelen.

Ruim assortiment tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs. Om in een pot te kunnen overwinteren dient een plant goed te kunnen overleven in de vrieskou. De reden waarom potplanten in de winter vaak binnen of in vaste grond worden gezet, is dat de wortels van een potplant veel sneller last hebben van de kou in een pot dan in de vaste grond. Op zoek naar winterharde tuinplanten?


Intratuin heeft de mooiste planten voor je tuin klaarstaan. Kijk rond en laat je inspireren, op de website of in een van onze. Winterharde potplanten , hoera!


De meeste planten die we in potten houden zijn zogenaamde kuipplanten.

Dit zijn vaak tropische planten. Ook in de winter hebben potplanten water nodig. Geef echter matig water, net zoveel dat de potkluit niet uitdroogt. Een pot moet overigens altijd gaten in de bodem hebben, want de potgrond mag zeker niet te nat worden.


Zet de planten het liefst niet in de volle zon. De donkergroene bladeren hebben een hoge dichthei daarom is de plant makkelijk in een bepaalde vorm te snoeien. Vrijwel alle lauriersoorten zijn zowel wintervast als wintergroen. Zo heeft uw tuin het hele jaar door een levendige uitstraling! Leuk om te weten is dat de vingerplant veel binnenshuis gehouden wordt.


Pas als de plant te groot wordt voor binnen (hij kan een hoogte halen van vier meter) wordt hij buiten geplant. Ben je ook nog op zoek naar potplanten : lees dan ons artikel over de winterharde potplanten ! Een terras kun je opfleuren met planten in pot. Maar wat zijn nu precies potplanten ? In principe kan elke plant in een pot of bak, van eenjarigen tot vaste planten en heesters en zelfs bomen.


Jurgen Smit helpt je kiezen. Niet winterharde kuipplanten moeten onverbiddelijk naar een plek waar de vorst geen kans krijgt. Hieronder vind je enkele tips om je kuipplanten optimaal te laten.


Het zijn twee verschillende begrippen, wintergroene planten zijn niet altijd winterhard en winterharde planten zijn niet altijd wintergroen.

Er zijn ook wintergroene én winterharde planten. Grote en bijzondere tuinplanten verfraaien elke buitenruimte, van tuin tot balkon of dakterras. Potplanten donker en koel overwinteren in kelder of garage. Green Works heeft een zeer divers assortiment potplanten. Van de meeste bekende en mooie potplanten staat hieronder een korte introductie.


Voor meer informatie over een specifiek potplantsoort kunt u de links volgen. Er staan eveneens duidelijk afbeeldingen per plant. Heerlijk tweekleurig is deze compacte nieuwe bladverliezende Agapanthus. Ze bestaan in allerlei maten van dwerg tot reusachtig.


Bladverliezende cultivars zoals deze maken aanzienlijk meer kans in de volle grond te overleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts