woensdag 6 februari 2019

Pottenbakken draaischijf

Wij hebben alle materialen voor de keramist, beeldhouwer en de kunstenaar! Lokale aanbiedingen - Ga ervoor! Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund. Marktplaats kan daardoor minder goed werken. Hobby en Vrije tijd koop je op 2dehands!


Potscherven zijn gevonden over de hele werel op elk continent. Er zijn veel boeken over de geschiedenis van het pottenbakken en ook op het internet is veel informatie te vinden over wanneer de eerste pottenbakkers- draaischijven zijn gemaakt om het maken van keramiek te versnellen. Pottenbakken Geschiedenis. Het is mogelijk om bij mij een workshop pottenbakken te volgen.


Ben je met een groep van tot max. Wij vonden het erg leuke ervaring om met zijn vieren te gaan pottenbakken. Om het draaien goed onder de knie te krijgen is een draaischijf onontbeerlijk. We verkopen elektrische draaischijven van verschillende merken en mogelijkheden. Sommige draaischijven zijn in hoogte verstelbaar voor de juiste zithouding.


Er is keuze uit een vaste of losse slibbak. Bekijk ons ruime assortiment en bestel meteen voor een scherpe prijs! De elektrische pottenbakkers schijf van Airgoo is de ideale kandidaat voor het pottenbakken.


Ons handige tafelmodel is overal mee naar toe te nemen. De draaischijf voldoet aan de wensen voor beide. Tafelmodel met een draaischijf van wel 29cm. Deze klei draaischijf is van stevig kunststof vervaardigd is alles gemakkelijk te reinigen.


Met kleine vakken voor water en verf en een opvangschaal voor kleiresten. De diameter van de draaischijf is ongeveer cm. Tijdens deze workshop leer je het klassieke pottenbakken , onder begeleiding van enthousiaste meester pottenbakker Natasja Schrijvers. Hoe begin je met klei draaien?


Hoe maak je een beker of juist een bordje? Het begint allemaal met een klompje klei. De workshop vind plaats op de vrijdag middag van 15:tot 16:30. Tot personen kan iedereen pottenbakken op een electrische draaischijf. Vanaf personen is de duur van de workshop uur en minuten.


Pottenbakken draaischijf

Dan gaat de helft van groep eerst een potje draaien op de draaischijf en maken de anderen een handvorm-potje. Na een uurtje draaien we de groepjes om. Dit hangt van jezelf en je niveau van pottenbakken af. Als je een draaischijf hebt is dat mooi.


De bestaande Shimpo draaischijven kunnen kg (pakken) klei verwerken. Wie draait er meer dan kg klei per keer? Onder andere workshop grote schaal, gekleurde klei, 3e zaterdag van de maand: servies decoratie dag.


Pottenbakken draaischijf

Workshops Sgraffito, delfts blauw stippenkunst etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts