maandag 1 augustus 2016

Ramen afplakken

Wanneer u bijvoorbeeld gaat metselen, tegelen, timmeren of schilderen is het niet alleen raadzaam om uw ramen en muren goed te beschermen maar ook uw vloeren. Schilderen is leuk en schilderen is tof. Afplakken van een raam, hoe-doe-je-het? Maar voor een goed eindresultaat is steeds een. Ramen schilderen doe je het best zo: schuur eerst met een grof schuurpapier in de richting van de houtvezels.


Gebruik nadien schuurpapier met een fijnere korrel.

Maak bij het schuren geen cirkelvormige bewegingen. Ramen en glas afdekken en afplakken is tegenwoordig in een hand omdraai gebeurd. Onze “Glass Cover” is een UV-bestendige zelfklevende folie voor het beschermen van ramen en glas. Glass Cover is speciaal ontwikkeld om glas in ramen en deuren te beschermen tijdens sloopwerk, schuren, stukadoren, schilderen enz. Is het afplakken van glas vakwerk van de schilder of een techniek voor de doe-het-zelver?


Mijn eerste ervaring met het afplakken van het glas tijdens schilderwerk aan de ramen en kozijnen dateert van zo’n zeven jaar geleden. Bij een binnenschilderklus aan een woning in Meppel werd ik ingehuurd door een ander schildersbedrijf. Zorg dat je ramen vóór je gaat afplakken droog en vetvrij zijn.


Je schildert voor een goede afdichting en bescherming (zeker buitenshuis) dus enigszins op het glas.

Zelfklevende raamfolie is eigenlijk een grote, half doorzichtige sticker. De achterkant heeft dus een plaklaag. Dat heeft als nadeel, dat je de folie moeilijker weer van je raam krijgt en dan niet nog een keer kan gebruiken. Het voordeel is dat het steviger vast zit dan statische folie, en dat het niet per ongeluk loslaat als je de ramen lapt.


Raamfolie op maat kopen bij Praxis. Hoe gezellig buren ook kunnen zijn, soms wil je graag wat privacy. Check de voorraad van de bouwmarkt of bestel online.


Dit tape kun je prima op dergelijke kwetsbare ondergronden gebruiken. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het afplakken van vlakken op een net geverfde muur, als je andere kleurnuances aan wilt brengen. Zo zijn er tal van situaties waar je zonder deze soort afplaktape bij je schildersmaterialen het toch een stuk lastiger hebt.


Maar dan kun je natuurlijk de ruit beter afplakken met de gele schilderstape van Kip. Wel op tijd de tape verwijderen anders trek je alle verf er af. Wil je toch leren besnijden uit de han blijf dan even kijken.


Het besnijden van ramen begint al bij de ondergron dus de kitrand moet al strak staan of moet je strak kitten. In deze rubriek vind je diverse verduisterfolies. De Wvan Aslan is 1 verduisteren met dit plakfolie op de ramen heb je echt een donkere slaapkamer. De DFPverduistert iets minder dan de W15.


De zonwerende folies tinten de ramen , maar laten wél licht door en datzelfde geldt voor de doorzichtige kleuren raamfolies in het grijs en zwart.

Nu hoop ik alleen dat er geen al te grote hoeveelheden condens op de ramen komen, anders stort het papier naar beneden, rauhfaser kan dus niet tegen vocht en het zit ook niet al te strak vast. Spiegelfolie raam is eenvoudig aan te brengen op uw ramen. Kies voor de exterieur spiegelfolie raam of de interieur versie.


De spiegel werking ontstaat doordat het binnen donkerder is dan buiten. Echter, wanneer het buiten donkerder is dan binnen verliest deze folie (deels) zijn werking. We hebben folies laten aanbrengen op twee grote ramen (mraam voor telkens een ruimte van m op het oosten, luxafoil) We zijn daar zeer tevreden mee. De folies houden ongeveer van de zonne-energie tegen en van het licht. De zeer licht verkleuring is nauwelijks zichtbaar.


Ik bedoel als ik mijn ramen van binnen met alluminiumfolie wil beplakken zodat de zon er niet doorheen kan het niet zo heel warm wordt binnen? Of is dit nu echt onzin en kan ik beter iets wits voor de ramen hangen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts