donderdag 25 januari 2018

Hoog siergras in pot

Specialistisch advies nodig? Je kunt de pot verzwaren door er voor het planten wat oude bakstenen in te leggen. Gebruik universele potgrond.


Grassen in pot plant je in universele potgrond (dus geen aarde uit de tuin). Geef je siergras na het verplanten even lekker veel water. Je kan siergras planten vanaf maart tot aan de late herfst.

Kies wel een ‘natte’ vorstvrije periode. Siergras doet het goed op veel verschillende bodemsoorten. Bemesten is meestal niet nodig.


Als je siergras in de herfst plant, is extra water ook niet nodig. De hoogste kwaliteit Hoog siergras bij Tuincentrum. De specialist in Hoog siergras Gratis bezorging vanaf 5- Deskundig advies van specialisten.


Siergrassen planten in pot is moeilijker dan in de volle grond in de tuin. Toch blijft het nog steeds een makkelijk te onderhouden plant eens je weet wat ze nodig hebben. Door de vele keuze in ”modellen” en kleuren kan je met siergrassen jouw terras of balkon helemaal personaliseren.

Er zijn talloze families binnen de siergrassen. De kunstplant Gras curve wordt geleverd in een stevige plastic pot en is bedoeld voor. Deze siergrassen zullen immers niet veel ruimte in beslag nemen, zelfs als je een mooie combinatie maakt van een paar siergrassen van een soort. In een pot met een diameter van centimeter kun je een heel mooi minituintje creëren!


In plaats van siergrassen planten in de tuin kan je ze ook prima plaatsen in een pot. Voor mensen die een kleine tuin hebben of zelfs helemaal geen tuin is dit een goede optie. Bij mensen die wel een grote tuin hebben is een siergras in pot een decoratief element. Hoe u siergras in pot plant en vezorgt leest u hier.


Uitstekend geschikt voor potbeplanting dus. Grassen die je eigenlijk alleen in de volle grond ziet, krijgen iets speciaals als ze in een pot staan. De sierlijke vorm komt extra goed tot z’n.


Zowat alle siergrassen kunnen in een pot , zolang ze maar de juiste hoeveelheid licht en water krijgen. Verpot ze elke twee jaar, dan blijven ze in topvorm. Grassen zijn niet alleen mooi in de tuin als achtergrond of langs water, maar ook in potten op het balkon en terras. Vooral grassen die niet té hoog worden zijn geschikt voor potten.


De hogere soorten kunnen het beste in een grote pot met brede basis staan om omwaaien te voorkomen. Zegge in 9x9cm pot De Carex Morrowii Ice Dance ofwel Zegge wordt zo´n centimeter hoog en groeit polvormig. Helemaal mooi wordt het als je grassen met bamboe combineert.


Wat verzorging betreft zijn siergrassen in potten zeker niet veeleisend.

Tips voor het planten van siergrassen in pot of bak. Kies een royale, vorstbestendige pot of bak. Grote, hoge grassen plant je in een grote, lage, stevige bak.


Het siergras “Indian Summer” is geschikt om solitair te worden geplant, maar is ook een prachtige blikvanger in combinatie met struiken en kan ook als zichtbescherming bv. Ik heb gezien dat ze tot meter hoog kunnen worden en als ze dan ook nog volop in de wind staan is het risico van omvallen redelijk hoog. Bij kennissen van mij staat ook al jaren een siergras in een grote pot en dat gaat ook goed.


Mooie, hoge en lage siergrassen. De geselecteerde siergrassen zijn gemakkelijk te verzorgen en eenmaal aangeslagen vereisen ze weinig onderhoud. Bovendien laten deze grassoorten zich uitstekend combineren met veel vaste tuinplanten.


Molinia of pijpestrootje: een vrij hoog en toch smal siergras met mooie halmen voor op arme bodems. Pennisetum of lampepoetsersgras: zeer gekend vanwege de vaak in bloemstukken gebruikte decoratieve lange bloempluimen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts