donderdag 18 januari 2018

Lijm voor trapbekleding

Lijm voor trapbekleding

Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Morgen al in huis vanaf €3. Plaats vandaag nog uw trapbekledings opdracht en wij reageren snel. Bespaar tot wel via kiesproduct.


Voorbereiding: oude trapbekleding verwijderen. Tenzij het nieuwbouw betreft, zal je natuurlijk eerste de bestaande trapbekleding dienen te verwijderen. De meeste moeite heeft men met het verwijderen van een traptapijt. Breng de lijm aan op het ondertapijt en klop het bij de randen en trapneuzen aan met een hamer. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een stompe steenbeitel.


Herhaal dit proces voor de rest van de treden. Als je het tapijt ook gebruikt voor de overloop, laat dit dan doorlopen tot over de eerste trapneus. Zo werk je de overgang tussen beide delen mooi weg. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de trap ‘kaal’ te laten en te schilderen in een gewenste kleur. Het grote voordeel van vinyl, laminaat of massief hout is dat de trap goed schoon te houden is.


Hieronder lees je de verschillen tussen deze soorten trapbekleding. Er zijn op de markt natuurlijk heel wat verschillende soorten lijm terug te vinden waar je voor je traprenovatie gebruik van kan maken. Bij het maken van je keuze is het altijd een goed idee om te kiezen voor een lijm welke specifiek is ontwikkeld voor het verlijmen van trapbekleding. De SMP Traprenovatie lijm van het merk Frencken is een gebruiksvriendelijke, hoogwaardige, elastische en geluiddempende lijm.


Speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van traprenovatie materialen en aluminium profielen. Levertijd tot werkdagen. Goede lijm die specifiek gemaakt is om Pvc trapdelen te verlijmen heeft een hoge hechtkracht, wat belangrijk is gezien het intensieve gebruik van de meeste trappen. Vraag de medewerkers van de bouwmarkt eventueel om advies. Wil je liever niet zelf de trapbekleding en lijmresten van de trap verwijderen?


Of is jouw trap vrij van de oude trapbekleding en lijmresten, maar zoek je een ervaren vakman voor de traprenovatie? Bij Slimster kom je eenvoudig in contact met vakmannen die jarenlange ervaring hebben met traprenovaties. Eerder gebruikten we altijd kunstharskit voor op trappen. Tegenwoordig mag dit niet meer, en wordt er veelal vloerbedekkingslijm gebruikt. Het naadeel daarvan is, dat het erg lang duurt voor de lijm droog is, en je dus lang moet wachten voor je de omslag van de trede kan vastzetten.


Het grootste assortiment tapijt en trapbekleding Tapijtcentrum Nederland heeft het grootste assortiment tapijt in huis. En dat maakt kiezen wel zo prettig als je zoekt naar nieuwe bekleding voor je trap. Of het nu gaat om passende trapbekleding voor je nieuwe woning of dat je graag je huidige trap wilt laten renoveren. Ben je de huidige trap beu of is hij versleten?


Werk met overzettreden en nieuwe stootboorden. Tot slot netjes afkitten en hij ziet er weer uit als nieuw! Zo is het belangrijk om oude lijmresten op voorhand te verwijderen.


Zoniet bestaat de kans dat de nieuwe lijm niet goed hecht. Als de nieuwe trapbekleding als gevolg daarvan loskomt, is dat natuurlijk zonde van het werk en geld. Hoe de lijm verwijderd wordt hangt af van het type lijm (watergedragend of niet). Trapbekleding welke is gelegd met lijm op waterbasis. In eerste instantie is er dus de situatie waarin de trapbekleding is gelegd met behulp van een lijm op waterbasis.


In dit geval is het mogelijk om gewoon de hieronder terug te vinden stappen uit te voeren. De laminaat overzettreden zijn geschikt voor vrijwel alle trappen. Dat wil zeggen: Wanneer de treden niet breder zijn dan 130cm en niet dieper dan 38cm. Kies je voor een eiken toplaag, dan mogen de treden niet breder zijn dan 130cm en niet dieper dan 40cm. Vinyl overzettreden zijn verkrijgbaar in verschillende decors.


Hoe moet ik trapmatten lijmen ? U heeft bij het monteren van stoffen trapmatten helemaal geen gereedschap nodig door het dubbelzijdige tape dat is meegeleverd. Voor trapbekleding in de vorm van stoffen trapmatten van tapijtstof of natuurtapijt zoals sisal vindt u hieronder de juiste werkwijze. Voor een mooi resultaat moeten ook deze resten verwijderd worden. Om deze lijmresten te verwijderen gebruik je een plamuurmes of verfkrabber en werk je in kleine stukjes de trap af.


Wat ook nog eens een oplossing zou kunnen zijn is gebruik maken van een schuurmachine om de trap te schuren. Van vast tapijt en traplopers tot HPL-laminaat en trapmatten: trapbekleding is even veelzijdig als de materialen voor je trap. Wil jij switchen van trapbekleding en moeten jouw halvemaantraptreden – die er nu écht veel te lang liggen – eindelijk eraan geloven? Dan vraag je je misschien af hoe je die het makkelijkst van je trap verwijdert.


Flexxstairs Traprenovatie bij GAMMA: een goede kwaliteit, ruim assortiment en diverse topmerken. Check de voorraad van de bouwmarkt of bestel direct online. Dat is niet nodig want er zijn een aantal mogelijke oplossingen om van de lijm af te komen. Lijmresten verwijderen is met een combinatie van gezond verstand (welke tapijtlijm is gebruikt), hulpmiddelen en fysieke inspanning goed te doen. Soorten lijm Het is belangrijk om eerst na te gaan wat voor tapijtlijm gebruikt is.


Lijm voor trapbekleding

Richtprijs voor het bekleden van een bestaande gesloten trap: euro per trede voor de plaatsing en de lijm. Het tapijt zelf wordt hier nog niet meegerekend! De zijkanten van de trap mee bekleden zal wel iets duurder uitkomen.


Voor een open trap met tapijt rondom mag je toch rekenen op euro per trede zonder daarbij het tapijt te rekenen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts