woensdag 24 januari 2018

Kruiden kweken in pot

Kruiden kweken in pot

Specialistisch advies nodig? Gutachten und fachärzrliche Beratung für Betroffene u Versicherte. Snelle levering en tot korting.


Vele kruiden kan je ook kweken in potten op je balkon of terras, zoals basilicum, koriander, rozemarijn en vele andere. Met deze tips kan je je eigen kruidentuintje beginnen in potten. Zo kweek je kruiden in een pot in huis. Hij mag van terracotta, steen, plastic of glas zijn, wat jij het mooiste vindt. Als er een gat onderin de pot zit, moet je hem op een bakje of schoteltje zetten.


Het is leuk om altijd verse kruiden in huis te hebben. Ze vullen de kamer met een heerlijk aroma en laten jouw gerechten nog beter smaken. Heel wat mensen kopen met die gedachte telkens weer hun verse kruiden in de supermarkt. En keer op keer laten de plantjes na een paar dagen, ondanks de nodige zorgen en liefde, hun kopje hangen. Groenten kweken in bakken en potten kan op verschillende creatieve manieren.


Kruiden kweken in pot

Enkele leuke voorbeelden zijn oude keramische potten, wasbakken of zelfs antieke badkuipen. Zolang de bak of pot maar stevig genoeg is en een goede waterafvoer aan de onderzijde bevat. Wil je het iets minder creatief aanpakken? Veel MM-ers zetten daarom hun kruiden in potten. Maar net als andere planten groeien kruiden in een pot minder goed dan in je bak.


De lekkerste groenten en kruiden haal je natuurlijk uit je eigen tuin. Maar wist je dat ze ook goed groeien in potten of manden? Je kunt al in het voorjaar gaan zaaien. Maar je kunt er ook voor kiezen om kleine plantjes te kopen en die verder te gaan kweken.


Benieuwd naar meer voordelen van kruiden in potten? Daar staat tegenover dat de risico’s van overwoekering door onkruid op deze manier minder zijn en je door de eenzijdigheid van een pot ook veel minder tijd kwijt bent aan het wieden hiervan. Zelfs op een piepklein stukje grond kun je kruiden kweken.


Ze groeien ook goed in de beperkte ruimte van een pot of bloembak, die je binnen of buiten neerzet. Kruiden buiten op de vensterbank. Kweek zelf kruiden in je eigen kruidentuin. Als je kruiden wilt kweken in potten werk je wel beter met potcompost in plaats van met tuinaarde. Geurige kruiden kan je makkelijk zelf kweken in je kruidentuin of in potten op je terras of balkon.


Je hebt er écht niet veel plaats voor nodig en kruiden stellen geen hoge eisen wat standplaats en onderhoud betreft. Je kan de kruiden zelf zaaien of je kan meteen van start gaan met kruidenplantjes. De gedroogde kruiden kun je bewaren in glazen of keramische potten die hermetisch afgesloten kunnen worden. Plak op de pot een etiket met de naam van het kruid.


Zet gedroogde kruiden nooi in de zon. Een leuk en persoonlijk kado is om een leuk mandje te vullen met allemaal kleine potjes zelf gekweekte en gedroogde kruiden. Maak een aparte kruidentuin of kweek de kruiden tussen de groente. Een klein, zonnig terrasje met een kruidenrand is vaak al voldoende om allerlei verschillende kruiden te kweken , ook in pot. Situeer het kruidenhoekje het liefst dicht bij de keuken, zodat je makkelijk even een paar takjes kunt plukken.


Helemaal hot: kruiden kweken in een kruiden pot ! Verticaal tuinieren met keuken kruiden en iedere dag vers. De meeste tuinkruiden groeien het best in een pot. Als de kruiden in een pot staan is het vooral belangrijk om te zorgen voor voldoende water. In de plantenindex kun je van de meest voorkomende kruiden lezen hoe je ze moet verzorgen.


Sommige daarvan kun je ook heel goed binnen kweken , daarvoor zijn allerlei leuke kruidenpotjes te koop. Resultaten van zoekmachines! Alles begint bij de aankoop van de kruiden. Meestal vind je in tuincentra de kruiden in zaadvorm. Dit omdat het kweken van kruiden echt niet moeilijk is.


Kruiden kweken in pot

Vul een pot met zaai-en stekpotgrond en maak het oppervlak glad. Verspreid de zaadjes over het oppervlak maar zorg voor genoeg ruimte tussen de zaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts