dinsdag 12 november 2019

Tadelakt verf

De Grootste Verfleverancier van Nederland. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgpolis op. Ruime zorgkeuze, Scherpe premie. Nog maar dagen om over te stappen. Altijd korting op je basisverzekering.


Shop nú eenvoudig en snel op beslist.

Bij het aanbrengen van de verf kunt u deze op diverse eindresultaten behalen: Een afwerking met subtiele kleurnuance met één laag Marrakech Walls. Extra diepte en reliëf met twee lagen Marrakech Walls. Deze uitstraling, super mat, kunt u zeer eenvoudig zelf realiseren.


De laatste handeling, het licht opschuren van de verf , geeft deze matte betonlook. De verwarring is begrijpelijk want het zijn allebei waterdichte pleistermaterialen die gebruikt worden in vochtige ruimtes. Beton-cire is ruwer van structuur. Het komt onder andere veel voor in badhuizen.


Deze vorm van stucen gebeurt door middel van een half-edelsteen (bijvoorbeeld agaat).

Tadelakt en beton cire worden vaak door elkaar gehaald. Dit stucwerk wordt niet zomaar gekozen, want het werkt ademend en is stootvast. De verf is eenvoudig zelf aan te brengen en verkrijgbaar in meer dan 1kleuren.


Deze hebben een totaal ander verwerkingsproces. Originele tadelakt is arbeidsintensiever omdat het met een half-edelsteen wordt gepolijst, wat duidelijk is terug te zien in het eindresultaat. Kies uit producten vanaf € 295.


Zoek naar primocon primer op de nieuwe KensaQ. Bespaar tot wel via kiesproduct. Ecologische waterwerende kalkstuc in de badkamer ! Fotogalerij met inspirerende afbeeldingen van Marrakech Walls. Bijzondere verf met betonlook of tadelakt effect. Mat of met hoogglans toe te passen door gebruik van de Italian Wax.


Het aanbrengen van deze speciale kalkpleister is werk voor een gespecialiseerde vakman. Een demo van hoe we met TadelaktPro werken over bestaande tegels. De T staat voor textuur, ofwel structuur.


Door de leem is speciaal geselecteerd zand gemeng waardoor een korrelige structuur ontstaat. Wanden en plafonds die behandeld zijn met T-paint leem verf zien er levendig en sprankelend uit, want kleur en glans van de zandkorrels zijn duidelijk zichtbaar. We beginnen bij het begin en dat is het kennis maken met het materiaal, wat is tadelakt nu eigenlijk en hoe maak je het materiaal aan om te verwerken.

Effect van Marrakech Walls. De Stone van Tierrafino komt uit Marrakesh en is een waterafstotende kalkpleister. Denk hierbij aan Stuc deco of Stuc and Stone. De voorgemixte pasta en de hulpstoffen in stoffen verpakking van kg.


Het is een techniek met een enorme traditie. Bij afnames vanaf 90kg, in plastic zakken van 30kg. Pigmenten voor tadelakt in verpakkingen van 50g, 500g, kg, kg, kg.


Oorsprong van tadelakt Eeuwenoude pleistertechniek uit Marokko, gebruikt voor de waterdichte afwerking van paleizen, riads, waterputten, fonteinen en badhuizen. Ter plekke beschouwd als het ‘marmer van de armen’ maar nu overal populair. Werkwijze van tadelakt De kalk wordt gemengd met water en met een truweel aangebracht op muren, vloeren. Zeer makkelijk om mee te werken, goed structureerbaar en uiterst dekkend. Unieke samenstelling met witte leekaolien.


Tegenwoordig zijn er heel wat materialen verkrijgbaar die prima gedijen in een vochtige omgeving. Deze verf mikt op comfort en luchtkwaliteit. Zo kan je naast traditionele wandtegels ook kiezen voor wandbekleding in mozaïek, waterafstotend behang, waterwerende verf , tadelakt en zelfs plaatmateriaal.


Wandtegels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, materialen en kleuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts