dinsdag 5 juli 2016

Boetseren met klei voorbeelden

Boetseren met klei voorbeelden

Gebrande klei te gebruiken als toevoeging aan klei. Top Angebote hier bei GigaGünstig! Bekijk nu ons uitgebreide assortiment klei. Meer speelplezier met elkaar! Speelgoe spellen en meer voor het hele gezin vind je bij Wehkamp.


Keramiek, klei Allerlei ideeën. Na het volgen van een workshop helemaal enthousiast, nu dus ideeën verzamelen. Wie weet komt het r ooit van om zelf iets te maken. Boetseren tips voor beginners. De kunst van het boetseren met klei is al heel oud.


Veel mensen boetseren als hobby, terwijl ook kunstenaars sculpturen maken van klei als kunstobjecten of voor commerciële doeleinden. Laat je fantasie gaan en vorm de klei met je handen in een basis model. Hierna ga door het toevoegen van stukjes klei verder vormen.


Boetseren met klei voorbeelden

Waarschijnlijk zal je bij een figuur je werkstuk wat moeten ondersteunen. Zoek hier oplossingen voor. Latjes, stukjes schuimplastic etc. Wanneer je figuur wat dikker is dan moet je dit uithollen. De eerste keer dat u gaat boetseren met klei is plastische vormgeving het meest geschikt.


In elk stadium kunt u boetseren en kunt u klei toevoegen of wegnemen. Zolang de klei nog niet gebakken is, kunt u hem altijd weer inweken en hergebruiken. Als de klei in de plastic emmer enigszins te droog is geworden, kunt u er met de steel van een pollepel gaten in drukken en die vervolgens vullen met water. Tip Bij het werken met klei vallen vaak kleine stukjes op de grond.


Boetseren met klei voorbeelden

De meeste kinderen zijn dol op kleien. Lekker met je vingers kneden en boetseren totdat er de mooiste figuren ontstaan. Met een beetje fantasie kun je oneindig veel dingen van klei maken.


Om je te inspireren hebben wij super leuke klei voorbeelden op een rij gezet. Werkstukken die bestaan uit o. Het is aan te raden om voorwerpen die uit een dikke laag klei bestaan tot weken te laten drogen alvorens dit af te werken. Als het werkstuk droog is kun je het werkstuk met schuurpapier glad maken. Ook de hoeken kun je met een schuurblok mooi recht schuren. Veel gebruikte merken zijn: Das- klei (speelgoedwinkels) DoDry van Creall (Action) Plus- klei (hobbywinkel) Bij elke stap-voor-stap beschrijving staan alle materialen vermeld.


Hieronder geef ik een aantal voorbeelden. Als de klei gedroogd is kan het worden afgewerkt met acrylverf of muurverf. De klei kun je op verschillende manieren afwerken.


Beide zijn waterverdunbaar en kun je met een kwast aanbrengen op de klei. Hier zie je Diky aan het werk met de poes. Ze bouwt hem op met worstjes klei. De boetseert ze zorgvuldig aan elkaar en bouwt zo het lichaam van de poes op.


Je kunt het natuurlijk uit je hoofd doen, maar vaak zijn een paar plaatjes erg handig om bepaalde details te kunnen maken en de verhoudingen te bepalen. Een levend model is natuurlijk altijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts