vrijdag 29 juli 2016

Decoreren en glazuren van keramiek

Bekijk hier al onze boeken en tijdschriften en bestel meteen de juiste voor jou! Bekijk de nieuwe collectie van Vans online bij de Bijenkorf. Trendy schoenen tegen superprijzen. De laatste lifestyletrends.


Voor jouw nieuwe paar stappers hoef je de deur niet uit! Klik en shop eenvoudig bij OTTO!

Een informatie- en leerboek over het decoreren en glazuren van keramiek , met een groot aantal technieken om voorwerpen die van klei gemaakt zijn, te decoreren met kleur en structuur. Verder het aanbrengen van engobe, sinterengobe en glazuur, plus de recepten en grondstoffen om deze te bereiden. Decoreren en glazuren van keramiek. Een praktische gids met meer dan decoratietechnieken, van rauwe klei tot en met de laatste stook, van het aanbrengen van textuur, vormen uit mallen tot beschildering met onderglazuur, speciale glazuurstoken en alternatieve stooktechnieken.


Geschikt voor beginners en ervaren pottenbakkers die op creatieve. Zelf je eigen werkstuk opbouwen, decoreren en glazuren ? Wordt dan lid van ons keramiek atelier! We beschikken over alle materialen die je nodig hebt om een mooi keramiek werkstuk te maken.

Er zijn altijd ervaren en creatieve mensen die je kunnen helpen je ideeën uit te werken. Daarnaast kan je ook terecht voor workshops en een bijzonder werk uit eigen collectie. Voor het decoreren van je werkstukken kun je gebruik maken van een variatie aan kleurende en andere decoratieve mogelijkheden. Let wel: deze opsomming is niet compleet.


Zie het als een handreiking ter ondersteuning van je eigen opvattingen en uitvoeringen of als startpunt voor een lange ontdekkingstocht. U kunt kiezen voor een enkele workshop van les of een dubbele workshop van lessen. Deze gifvrije kwastglazuren zijn erg gebruiksvriendelijk. Beschrijving van een groot aantal methoden en technieken, met de daarvoor benodigde materialen en gereedschappen. Foundations zijn goed te combineren met de andere glazuren van mayco.


Bekijk het bord Tips en decoratie, glazuren en keramiek van mputzeys op Pinterest. Glazuren , engobes, oxides en pigmenten geven uw werk kleur of een speciaal effect. Mat, glanzend en met effect.


Hier vindt je kwastglazuren en onderglazuren ( Majolica) van o. Mayco, Botz, Welte en Duncan, opglazuren, luster en transferpapier. Tenslotte heeft de duur en de maximale temperatuur van de stook veel invloed op het uiteindelijke resultaat. Ik gebruik op mijn werk alleen eigen gemaakte glazuren. Keramiek maken en decoreren.


Update je garderobe met ons assortiment schoenen, kleding, accessoires.

Er zijn verschillende manieren om keramiek te decoreren. In dit boek worden de verschillende technieken op heldere wijze, met praktische demonstraties en met voorbeelden van vooraanstaande kunstenaars uitgelegd. Het boek volgt de decoratietechnieken vanaf het vervaardigingproces, tot het uiteindelijk, afgewerkte werkstuk.


Het is altijd afwachten hoe je werkstuk uit de oven komt. Hier alle oxides op een rij en de verwachte kleuren die ze kunnen geven. Ga de uitdaging aan met de oxides, want ze kunnen een extra dimensie geven aan je werkstukken!


Werken met oxides Het gebruik maken van oxides in glazuren heeft een onvoorspelbaar en soms bijzonder effect. Ook de andere werken, die worden mee gebakken in dezelfde oven, kunnen het eindre-sultaat beïnvloeden. Dit noemen we “Symphatie-stook”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts