maandag 11 november 2019

Schilderen over behang

Bekijk gehele fotobehang collectie. Steden, dieren, bloemen en meer. Bestel een professionele vakman voor jouw klus. Altijd de beste kwaliteit en persoonlijke service, bezoek één van onze winkels.


Gratis Offertes binnen minuten van Schilders uit uw Regio!

Een andere leuke mogelijkheid is om krijtverf te gebruiken om uw behang mee te schilderen. Door met deze verf te schilderen is het mogelijk om met krijt over het behang te verven. Ben je niet (meer) tevreden over je behang of glasvliesbehang? Bijvoorbeeld omdat het vlekkerig is geworden of gewoon omdat je een ander kleurtje wilt? Maar je hebt geen zin om opnieuw te behangen ? Eroverheen schilderen is dan een prima alternatief.


Als je bijvoorbeeld een donkere kleur met een hele lichte kleur wilt over schilderen , dan kun je het beste meerdere lagen aanbrengen.

Papieren behang : Ook papier behang kent zijn problemen. Als je papieren behang wilt verven kan het gebeuren dat er blaasjes op de muur komen. Ook op papier behang kun je beste een primer aanbrengen.


Bedenk bij vinyl behang en papieren behang wel na of het de moeite waard is om over te schilderen. Dat zijn stoffen die ervoor zorgen dat het behang soepel blijft. Weekmakers hebben de eigenschap dat ze kunnen verderzetten in verflagen, zowel op waterbasis als op solventbasis.


Vinyl behang schilderen kan wel, op voorwaarde dat je eerst Epomur gebruikt. Overschilderbaar behang kopen. Beschilderbaar behang kopen heeft heel wat voordelen. Je kan zelf de perfecte match kiezen tussen textuur en kleur en ook de naden worden tijdens het schilderen of verven mooi verstopt. Het nadeel van overschilderbaar behang is dat je er meer werk aan hebt dan bij klassiek behangpapier.


Of je behang kunt schilderen hangt af van het soort behang en het antwoord zal dus niet altijd ´ja´ zijn. Graag geeft Behangwinkel je wat meer informatie over welke behangen je wel en niet kunt verven. Het voordeel van het schilderen van je behang is natuurlijk dat je precies de kleur krijgt die je wenst. Het is goed mogelijk om over behang te verven, maar niet in alle situaties (lees stap hieronder).


Als je niet meer tevreden bent over het behang en je wilt een ander kleurtje aan de kamer geven dan is het soms best een idee om het behang gewoon te schilderen in plaats van het behang volledig te verwijderen.

Of je over behang heen kunt verven, hangt geheel van het soort behang af en van de staat waarin dat behang verkeert. Over sommige soorten kun je prima verven, maar als je dat eenmaal hebt gedaan is het heel moeilijk later het behang er weer af te krijgen. Kraantje plaatsen, leiding leggen.


Jouw loodgietersklus zo gefixt! Behang verven is goedkoop en wat de mogelijkheden zijn als je behang wilt verven. Eigenlijk ben ik geen voorstander van behang verven. Ik weet dat het uit nood geboren is en dat het een goedkope oplossing is.


Ik wijs mijn klanten er altijd op dat je beter het behang kunt verwijderen en de muur wat strak maken en dan witten. Denk maar aan lijmresten die op het vlies zijn terecht gekomen tijdens het behangen. Of plamuur om spleetjes tussen het vlies op te vullen. Een primer zal de ondergrond isoleren en er voor zorgen dat het eindresultaat mooi egaal is.


Een primer geeft je ook extra tijd bij het schilderen van de afwerkingslaag. Ter verduidelijking: vliesbehang bestaat in een witte onbedrukte versie specifiek om over te schilderen maar ook het gewone bedrukte behang is de dag vandaag meestal vlies. Vlies is de opvolger van de papieren rug die zeldzaam wordt.


Het lijkt dan ook heel aanlokkelijk: in plaats van het oude papier te verwijderen, schilder je er gewoon over. Glasvezelbehang is perfect geschikt als overschilderbaar behang. U moet weten dat dit soort behang er eigenlijk zelfs voor is gemaakt om over te schilderen. Per slot van rekening is glasvezelbehang door het gebruikte materiaal, glasvezel, slechts verkrijgbaar in een enkele kleur.


Eerst heb ik het behang afgewassen met amonia, zodat alle vet van adem etc. Daarna meerdere dagen laten drogen, je wilt er geen vochtige bende van maken. De latex niet te dik aanbrengen en weer goed laten drogen voordat de tweede niet te dikke laag erop gaat. Ik heb het met een blokkwast gedaan, omdat het 3D vinyl was. Behang schilderen met latex of muurverf Behang is over het algemeen goed te schilderen met latex.


Voorwaarde is wel, dat het behang goed bevestig dan wel gelijmd is. Zo niet dan komt het behang gedurende de droging van de latex los, omdat het vochtbestanddeel in de latex de behangerslijm oplost en deze losweekt van de ondergrond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts