woensdag 6 april 2016

Geimpregneerd grenen beitsen

Kwaliteit voor de laagste prijs! Geimpregneerd hout schilderen, welke verf moet je gebruiken? Beits tegen de laagste prijzen. Welke verf je moet gebruiken bij geïmpregneerd hout schilderen is van groot belang. Je moet absoluut geen lak gebruiken , want die vormt als het ware een filmlaag op je hout, waarbij het vocht er niet meer uit kan.


Na een aantal jaar vergrijst grenen.

Onbehandeld grenen heeft een levensduur van ongeveer tot jaar. Als u het hout goed wilt beschermen en er langer van wilt kunnen genieten, dan is beits daar heel geschikt voor. Door geïmpregneerd hout te beitsen wordt het beter beschermd tegen vocht en bovendien blijft uw tuinhek of schutting er langer mooi uitzien.


Bovendien is beits minder dekkend dan verf, waardoor de houtnerf beter zichtbaar blijft. Bovendien is dit behandelde hout onderhoudsarm, omdat u het na levering niet nogmaals hoeft te behandelen. Bij Gadero vindt u een groot aanbod aan overkappingen van geïmpregneerd naaldhout, zoals grenen - of vurenhout.


Nu kun je beginnen met beitsen. Schilder altijd met de nerf mee, let er op dat je druppels meteen wegveegt.

Laat het hout na de eerste laag beits uur drogen. Tip: Om de beits bij de eerste laag dieper in het hout te laten trekken, moet je deze verdunnen met terpentine. Verhouding: delen beits op deel terpentine.


De beide soorten kan je uitstekend beitsen en het liefst met een watergedragen beits. Heel vaak is nieuw geimpregneerd hout nog niet helemaal droog en zijn er nog natte plekken, dat is een groot probleem voor lak en niet watergedragen verf, maar voor watergedragen verf is dat geen enkel probleem, ook niet als er nog een spatje regen of dauw op. Wij leveren grenenhout voor buiten altijd tegen de juiste prijs. Wilt u geimpregneerd hout verven dan zoekt u een duurzaam product dat kan ademen.


Geimpregneerd hout kan onder invloed van het weer krimpen en uitzetten. Grenen tuinhout thuisbezorgd. Daarom moet een goede verf voor geimpregneerd hout kunnen ademen en mag het geen film over het hout vormen.


Met Moose Färg kunt u prima geimpregneerd hout beitsen. Ik ben begonnen met het opbouwen van een tuinhuisje, dit bestaat uit vurenhout, ik heb alle delen geimpregneerd , en later doe ik het beitsen , wat ik nu tegen kom is dan er een aantal houten laten, hars los laten, en niet zo weinig ook, alles plakt aan elkaar. Weet iemand hou ik dit kan stoppen, of hoe ik dit zou moeten behandelen?


Verschillende houtsoorten reageren ook verschillend op de diverse verven, beitsen en olie. Hieronder een aantal tips en specifieke eigenschappen van hout. Eiken hout bevat Looizuur en hierdoor reageert het anders op sommige stoffen.


Als u bijvoorbeeld normaal staal gebruikt ipv RVS krijgt u zwarte plekken in het hout.

Bestel nu bij onze webshops! De houten schutting beitsen is een veel gebruikte methode om dit te doen. Wat is beitsen nou precies? Je beschermt het zo tegen het weer, maar je laat het hout er ook mooier uitzien.


De levensduur van geïmpregneerd hout bedraagt ongeveer tien tot vijftien jaar en is vooral afhankelijk van de houtsoort en de mate van vochtbelasting. Zo zal een grenen tuinscherm dat direct in contact staat met grondvocht een kortere levensduur hebben dan een tuinscherm dat boven de grond is gemonteer bijvoorbeeld op een betonplaat. Bij dekkende beits kun je na droging een tweede laag aanbrengen.


Dekkende beits is droog na vier tot vierenhalf uur en – in sommige gevallen – pas overschilderbaar na uur. Bij transparante beits levert een eerste laag een bepaalde kleur op. Een tweede laag zal een diepere kleur geven die donkerder uitpakt dan de kleur van één laag.


Owatrol is een vergelijkbaar product als een beits op lijnoliebasis, de olie trekt ook diep in het hout. Met verschil dat je niet zelf hoeft te mengen met een niet watergedragen verf of beits. Ik denk dat voor het onderhoud dit wat makkelijker werkt.


Voor kleurbehoud zal je toch regelmatig onderhoud houden als je een nieuwe uitstraling wenst. Zoek dan vooral niet verder! Geïmpregneerde planken kopen?


Met een groot assortiment planken is er voor ieder wat wils. Naast een grote voorraad en snelle levering. Impregneren is beschermen van binnenuit. Deze laag kunt u overschilderen, al bestaat het risico van verzepen.


Bij voorkeur niet met lakverf behandelen maar met beits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts