dinsdag 6 maart 2018

Glas in lood solderen

Vind glas in lood het nu op Kensaq. Transformeer je Keuken met onze grote selectie aan accessoires. Bekijk wat de beste glazen zijn voor in de keuken. Vandaag bestel morgen in huis. Raak het lood niet aan, er kan zomaar een gat in smelten (klik hier als je een gat hebt), maar druppel de tin op het kruispunt en houd de bout kort in de tin zonder het onderliggende lood te raken.


Na een paar soldeerpunten is de temperatuur gezakt tot bedrijfsniveau, dan mag de bout korte tijd met het lood in aanraking komen.

Glas -in- lood ontwerpen,. Bij het solderen komen vaak colofoniumhoudende bestanddelen, gassen en aerosolen vrij die de huid en de ademhalingsorganen kunnen irriteren. Solderen van glas in lood en tiffany. Alle artikelen voor het solderen van Tiffany en glas in lood worden verkocht tegen concurrerende prijzen bij Fenix glas.


Fenix glas verkoopt het merk Weller, dit merk is van een erg goede kwaliteit. De soldeerbouten zijn beschikbaar in 8 1en 2watt. Prettig voor het solderen van holle en bolle naden, doordat de tin minder snel wegvloeit.


Ook beginners solderen gemakkelijker met deze tin.

Maar je kunt hier niet zo maar mee beginnen. Daar zul je eerst de nodige basiskennis voor moeten hebben. Hieronder worden een aantal tips gegeven voor je eerste glas -in- lood raampje.


Minimaal benodigde materialen. Lood kun je aan lood solderen met stearine als vloeimiddel (kaarsvet) en smeertin. Met een stuk krant of een velours lapje gedoopt in kaarsvet smeer je de verbinding dicht en mooi glad.


Alles voor glas - in-lood en glasfusing zoals Bullseye, Baoli en Lamberts en tools. Ik moet lood gaan solderen maar ik snap m niet heb soldeer bout en tin maar om een of andere reden werkt dit niet. U begint met het uitzoeken of maken van een patroon (uw eerste raam zal wel uit rechte verbanden bestaan). Vervolgens gaat u het glas op maat snijden (u berekent zelf de afmeting van het glas ), in het lood zetten, solderen en kitten. Of het nu bovenlichten zijn, of een raamhanger die voor de voorruit hangt.


Maar door allerlei omstandigheden kan er wel eens een ruitje breken. Dit kunt u zelf repareren als u onderstaande tips in acht neemt. Het glas - in-lood wordt voorzien van een omlijsting en iets naar binnen teruggeplaatst. De spouw wordt geventileerd met binnenlucht. Optie 5b Idem als 5a, met het verschil dat op de plaats van het glas - in-lood isolatieglas geplaatst wordt.


De technieken die voorbijkomen zijn o. Doel: Zelfstandig kunnen werken aan zelf ontworpen glas in lood ramen.

Zorg ook voor voldoende algemene ventilatie in de ruimte. De rondjes glas kunnen verschillende afmetingen, soorten structuur en kleur glas hebben, dit alles bepaal je zelf tijdens de workshop. De kosten van deze workshop zijn € 400.


Wij leveren aan particulieren en bedrijven. De symptomen zijn gelijk aan de koude soldering: je soldeer blijft niet zitten op de ondergron maar lijkt er als het ware als een bolletje op liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts