dinsdag 27 maart 2018

Klei keramiek

Gebrande klei te gebruiken als toevoeging aan klei. Haal vandaag nog die klei in huis. Bestel je nieuwe klei uit ons uitgebreide assortiment. Speelgoe spellen en meer voor het hele gezin vind je bij Wehkamp. KLEI brengt de rijkdom van keramiek bij u thuis met praktische artikelen, fraaie foto’s en verrassende invalshoeken.


Als abonnee ontvangt u KLEI een heel jaar lang.

Keramiek , klei Allerlei ideeën. Na het volgen van een workshop helemaal enthousiast, nu dus ideeën verzamelen. Wie weet komt het r ooit van om zelf iets te maken. Kunst adeau, of informatie over technieken. Leveranciers en cursussen.


De belangrijkste klei de we gebruiken is een witte, na het bakken zacht beige klei die afkomstig is uit het Westerwald bij Koblenz (D) Daar bevindt zich een groot klei wingebied waar de grondstoffen vandaan komen die in onze klei gebruikt worden. Abstract keramisch werk en schilderkunst van Katrien Pandelaers ( keramiek ) en Camille Van De Velde (schilderijen). Katrien maakt voornamelijk organische vormen die ze opbouwt uit klei en dan met natuurlijke kleuren decoreert.


Kwetsbare organismen in de natuur zoals sponsdieren inspireren haar.

Klei bewaar je in een klei -emmer met deksel. Kleisoorten Voor het keramisch werken zijn veel verschillende kleimassa’s te krijgen, alle met hun eigen eigenschappen. Het woord keramiek komt van het Griekse keramos, wat drinkvat of aardewerkvat betekent. Van origine werd het woord gebruikt voor het aanduiden van voorwerpen die van gebakken klei zijn gemaakt.


Traditioneel zijn keramieken dan ook op klei (ofwel silicaten) gebaseerd. De cursussen voor recreanten en zij die voor hun plezier of hobby met klei en keramiek bezig zijn lopen paralel aan die van de basisopleiding met dat verschil dat opdrachten en werkstukken minder een relatie hebben tot de lesstof. Men is vrij om te werken volgens eigen inzicht. De ondersteuning vanuit de Kleiacademie is echter dezelfde.


Voorkennis van keramiek of klei is niet nodig, maar ook geen bezwaar. Voor huiswerk moet je tot uur per week rekenen. Het bijhouden van een boekje over het creatief proces is een onderdeel van de opleiding. Voor adverteerders in de rubriek De Les Gewezen in KLEI keramiek magazine verzorgen wij zonder extra kosten een vermelding in deze rubriek. Een Biscuitje is een mini-advertentie.


Alleen particuliere, niet-commerciële berichten zijn toegestaan. Het plaatsen van een Biscuitje is, net als in het tijdschrift, alleen voor abonnees gratis. Wij nodigen u graag uit in onze fabriek, wij hebben demo modellen van verschillende merken om te bekijken.


Informeer voordat u van huis vertrekt even telefonisch of. Aardewerk is gebakken klei en dat noemen we keramiek. Dat kúnnen potten zijn, maar ook schalen, bekers etc.

Het woord keramiek komt van het Griekse keramos, wat drink- of aardewerkvat betekent. Een pottenbakker is iemand die keramiek maakt van klei dat op een draaischijf vorm heeft gekregen. Klei wordt nadat het bewerkt, gevormd en gedroogd is, gebakken tot een steenachtig materiaal: keramiek.


Werken met klei is werken met oermateriaal. Al duizenden jaren maken mensen voorwerpen van klei. Bij MKkomen verschillende werkvormen aan bod: boetseren en keramiek. Leer het materiaal kennen en laat je vormgevoel en verbeelding voeden. Bij kleine toevoegingen aan klei verhoogt hij de plasticiteit van een te magere klei en in glazuur zorgt hij ervoor dat de suspensie in orde blijft en niet aaneen gaat klitten.


Deze klei werd (soms heel) ver meegevoerd door wind en water naar valleien en riviermondingen. Pottenbakkers gebruiken verschillende soorten. De grootte van het werk kan een bepalend element zijn voor de klei die wordt gebruikt, maar ook de kleur of de textuur die het voorwerp volgens zijn maker moet krijgen. Als klei droogt wordt deze har maar droge klei kan teruggebracht worden tot kneedbare klei door er water aan toe te voegen.


Klei die een zekere hoeveelheid water bevat, kan men kneden in elke gewenste vorm. Laat men de klei hierna drogen, dan wordt hij hard. Door wateropname kan de klei echter daarna nog weer zacht worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts