vrijdag 16 maart 2018

Verven zonder schuren

De Grootste Verfleverancier van Nederland. Bekijk ons Ruime en Voordelige online aanbod! Dé Online Verfleverancier. Wij adviseren en helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op!


Wij hebben de Verf die u zoekt.

Van Kwasten tot Verfbakjes. Alle benodigheden voor uw klus! Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Kies uit producten vanaf € 295. In een handomdraai bij u geleverd.


Snel en betrouwbaar - Gratis verzending! Hij zei: “Fietsen zonder trappen, kan dat? Een niet heel aardig antwoor maar het toont wel aan dat het schuren hoe dan ook een belangrijk onderdeel van de verfklus is.


In dit artikel leggen we eerst uit waarom schuren nodig is.

Daarna zullen we ingaan op situaties waarbij het verven zonder schuren misschien wél tot de mogelijkheden. Verven zonder schuren kan. Wij leren je hoe je kan verven zonder schuren en gelijk aan de slag kan met verven voor zowel je trap keuken of meubels. Daarnaast is HG verven zonder schuren ook geschikt om verontreinigd verfwerk razendsnel te ontdoen van bijvoorbeeld nicotineaanslag of atmosferische vervuiling. Dit product kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.


Met krijtverf hoef je nóóit te schuren of te primen! Dit ‘ verven zonder schuren ’ is een soort heilig mantra geworden dat iedereen kennelijk zonder slag of stoot van elkaar overneemt. En af en toe erger ik me daar behoorlijk aan. Ik vind die uitspraak namelijk veel te kort door de bocht.


Alleen in het geval van mooi glad hout is het mogelijk om het te verven zonder te schuren en primer te gebruiken. Beitsen Zonder Het Hout Te Schuren. Om hout dat buitenstaat te beschermen kun je deze het beste voorzien van een laag beits.


Je moet eigenlijk schoenen dragen om geen letsels te krijgen aan je voeten. Zonder schoenen zou eventueel kunnen als je bijvoorbeeld dikke sokken zou dragen. Hier bedoel ik mee te zeggen schilderen zonder schuren eigenlijk niet kan. Naast het onontkoombare feit dat schuren nodig kan zijn om oneffenheden of beschadigingen te repareren, zorgt een goed geschuurd oppervlakte er ook voor om een goede hechting te krijgen.


Ik moet een oppervlakte schilderen dat erg moeilijk te schuren is. Nu zie ik dat er middelen zijn die beweren dat schuren niet meer nodig is. Het fysisch verankeren van de verf vindt dan minder goed plaats.

Alleen bij reversibele verfproducten zoals vinyl- en chloorrubberverven is het vooraf schuren niet nodig. Dergelijke verven lossen aan het oppervlak een beetje op door het oplosmiddel van de aangebrachte verf en verkleven hierdoor als het ware beter. Temperatuur en luchtvochtigheid hebben wel invloed op de droging van de verf.


Houd hier bij de planning rekening mee. In deze video leg ik uit hoe je kunt gaan verven zonder droog schuren. Ook meubels met een olie- of waslaag kunnen ZONDER voorbehandeling direct geverfd worden. Een houten vloer schuren is niet een populaire klus. In sommige gevallen is het aanbrengen van krijtverf zonder te schuren inderdaad mogelijk, het is echter verstandig om rekening te houden met de houten ondergrond.


Dit is echter niet helemaal waar. Reinig het hout met Jotun Husvask (licht vervuild hout) of Jotun Kraftvask (zwaar vervuild hout). Schuur het hout en rond de scherpe kanten af.


Maak het hout stofvrij voordat u begint met verven. Als je dekkend gaat verven is gewoon goed ontvetten en dof schuren voldoende (zie punt 2). Het is dan dus niet per se nodig om alle lak of verf eraf te schuren. Maar als je wilt beitsen, of een wash wilt aanbrengen (whitewash, greywash, colourwash) met verdunde verf of met was, dan moet je echt alle oude lak- en verflagen verwijderen. De tips, het plan van aanpak en de beschrijving van de uitvoering van het schilderen van je keuken helpen je hierbij.


Schilderen kan naar keuze met: acryl- verf , terpentine-verdunbare verf , of een slijtvaste poly-urethaan- verf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts