vrijdag 4 mei 2018

Hardhout beitsen of oliën

Hout in de tuin, zoals die voor schuttingen en tuinhuisjes wordt gebruikt, is vaak van het zachtere soort. Om deze te behandelen en te beschermen is olie een goed alternatief voor beits. Beits tegen de laagste prijzen. Doordat de olie minder diep in hardhout dringt, wordt het hardhout ook minder goed beschermd door olie en krijgen vocht en vuil meer kans. Lees over zowel positieve als negatieve eigenschappen en wanneer kies je voor welk afwerk product.


Hardhout beitsen of oliën

Hardhout behandelen na het schoonmaken. Waarom lakken, beitsen of oliën ? Lakken, beitsen of oliën doe je om het hout van je tuinmeubels, schutting of vlonders te beschermen tegen de invloeden van de regen, kou en de zon. Breng je geen laagje lak, beits of houtolie aan, dan zal het hout na verloop van tijd verkleuren en, als het in de winter ook buiten staat, splijten of barsten.


Voor een zo effectief mogelijk onderhoud van hardhouten (tuin-)meubelen, vlonders, plantenbakken, carports en dergelijke dient daarom gebruik gemaakt te worden van olie die speciaal ontwikkeld is voor toepassing op hardhout. Ondanks dat blijft de nervenstructuur van het hout meer of minder sterk zichtbaar. Werk in de richting van de nerven. Als het oppervlak ruw aanvoelt zodra de beits is opgedroog schuur het dan heel licht met fijn schuurpapier. Zoniet, dan veegt u het oppervlak af met een schone doek.


U kunt het gebeitste oppervlak afwerken met was of lak, maar bedenk dat dit het hout donkerder maakt. De meeste beitsen gebruiken chemisch oplosmiddel, maar er zijn ook beitsen op waterbasis. Olie trekt helemaal in het hout, waardoor het de meest natuurlijke uitstraling houdt. Voordat je begint met beitsen is het goed om op een aantal dingen te letten, waaronder het soort beits wat je wilt gaan gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een transparante beits nodig of een dekkende beits ? Hieronder vind je een aantal tips en dingen waar je rekening mee moet houden voordat je begint met beitsen.


Lazuur is het Duitse woord voor beits lazuurverf is dus niks anders als beits. Wij verkopen uitsluitend professionele beitsen en verven. Het voornaamste verschil met Nano Coating is dat het lazuurverf iets meer glimt. U heeft hardhout in de tuin? Dan wilt u deze natuurlijk beschermen tegen rot, schimmel, verkleuring en algen.


Hardhout beitsen of oliën

Dat kan op twee manier: met olie of met beits. Na het lezen van deze korte blog weet u duidelijk het verschil en kunt u een keuze gaan maken. Professionele hardhout olie 5L Geschikt voor tuinmeubelen, vlonders,. Lakken , beitsen of oliën doe je om het hout van je tuinmeubels, schutting of vlonders te beschermen tegen de invloeden van de regen, kou en de zon. Hier vindt u alle informatie op het gebied van beitsen , oliën en verven.


Alles voor het beschermen van uw tuinhout en tuinmeubels. Zo voorkomt u schade aan uw hout. Lakken en oliën van werkbladen én houten meubels.


Werkbladen van massief hout zijn een prachtig product voor uw interieur. De werkbladen lenen zich uitstekend als keukenbla tv-meubel, vensterbank of tafelblad. Ik ben pas in het bezit van een oud tuinhuisje, deze is met hardhout betimmerd.


Hierop zijn vele lagen (door de jaren heen ) beits en vernis lagen aanwezig. Kan ik mijn parket, trap of meubelen best beitsen , oliën , vernissen of boenwassen? Het is een veelgestelde vraag.


Hardhout beitsen of oliën

Het antwoord hangt af van welk resultaat je op het oog hebt. Transparante beits is eventueel ook te mengen in vele niet houtkleuren. Resultaat transparante beits Bedenk dat het eindresultaat bij het schilderen van nieuw hout met een transparante kleurbeits bepaalt wordt door de kleuring van het hout zelf in combinatie met de tint van de beits en het aantal aan te brengen lagen beits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts