woensdag 17 oktober 2018

Droogtijd beits

Van Beginner tot de Serieuze Visser. Alle Beits vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw verfspullen online. Dan staat uw antwoord vwb de droogtijd op de bus.


Droogtijden zijn afhankelijk van omgevingstemperatuur en opgebrachte laagdikte als u een luchtdrogende verf gebruikt. Tussen de buien door schilderen is niet raadzaam. Het stijlwerk kan na enige uren wel tegen de regen, maar het regelwerk niet. Hierop ziet u later de ingedroogde regeninslag. Voordeel van beits is, dat je geen grondverf nodig hebt als basis.


Beits kun je direct aanbrengen op het tuinhout. Wil je starten met de klus? Hieronder vind je een overzicht van alle benodigdheden om te beitsen , een stappenplan en een aantal tips. Klik dan hier om naar alle beitsen te gaan. Nee, want de grijze kleur schijnt er dan doorheen.


Droogtijd beits

Dek daarbij wel uw stenen en terrastegels af in verband met uitbijten. Als de ondergrond opgedroogd is, kunt u deze het beste twee keer beitsen of oliën. Schilderen met zonnig weer is fijn voor jezelf en bevorderlijk voor de droogtijd van het buitenschilderwerk.


Toch kan de zon ook een bedreiging vormen voor de duurzaamheid van het schilderwerk. Bij te hogen temperaturen of schilderen in de volle zon droogt de verflaag te snel. De vermelde droogtijden zijn gemiddelden en o. Beits op waterbasis is sneller droog dan beits op terpentinebasis. Kijk voor de precieze droogtijden op de verpakking. Daarna heeft beits nog tijd nodig om volledig uit te harden.


Droogtijd beits

Na een week is de beits voldoende uitgehard. Hoe komt het, dat de beits (normale beits , merk mag ik denk ik niet noemen) die ik toepas op mijn hardhouten tuinpalen niet of heel slecht wil drogen. Overigens, ook het gewone hout heeft hier last van. En merkwaardig genopeg droogt een lichte kleur veel slechter dan een donkerder kleur.


En oh ja, ik gebruik van die beits de mengmachine versie. Dit is de video van twee weken geleden, waarin ik met terpentine- beits werk (buitenbeits) op zácht hout. De manier van beitsen werkt voor alle soorten beits.


Let er wel op dat beits op waterbasis veel sneller droogt, dus je kunt het beste gelijk met de doek de beits eraf kan wrijven als je een niet te donkere kleur wilt. De natuurlijke houtnerf blijft zichtbaar en de beits geeft uw hout een prachtige transparante kleur. Beits trekt meer het hout in en geeft geen afsluitende, maar een vocht-regulerende laag. Het veiligst is alles tot het kale hout weg te schuren.


Daarna kun je opnieuw beginnen met een nieuwe opbouw van het systeem. Ik ben altijd voorstander van een beitslaag met een kwalitatief professionele beits. Juist omdat het vocht hier goed uit kan wasemen.


Wij leggen u hier alles uit over droogtijden van verf, olie en beits. Het is belangrijk om te weten welke fases de droging kent en hoe lang het drogen duurt. Voor het drogen van verf zijn verschillende factoren van belang. Daarnaast scheelt het nogal welk type verf je gebruikt.


Er zit namelijk een groot verschil tussen de droogtijden van muurverf en de droogtijden van lakverf. En binnen de groep lakverf zit er weer verschil tussen verf op waterbasis en verf op terpentinebasis. Het eerlijke antwoord is dat ieder merk en ieder product z’n eigen droogtijd heeft, waardoor het belangrijk is om daar altijd goed naar te kijken. Sommige producten zijn relatief snel droog, terwijl anderen daar meer tijd voor nodig hebben. In algemene zin geldt dat de droogtijd van watergedragen verf korter is dan die op basis van terpentine.


Droogtijd beits

Rambo pantserbeits tuinhout zijdeglans dekkend diepzwart 750ml met UV-F Technologie voor het behoud van tuinhout. Dekt goed en is makkelijk aan te brengen. Voor donkere kleuren gelden bij lage temperaturen langere droogtijden dan voor wit en lichte kleuren.


Wijzonol Dekkend Tuinbeits technische informatie. Beitsen is het aanbrengen van een gekleurde, transparante of dekkende laag op hout. Beits wordt aangebracht om het hout te kleuren en te beschermen.


Er is een fout opgetreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts