donderdag 18 oktober 2018

Droogtijd stucwerk

Bekijk de vakmannen en hun reviews en plan vandaag nog je klus in! Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Zoekt u een betaalbaar en ervaren stucadoor? De droogtijd stucwerk verkorten?


Zoals het verhogen van de temperatuur en het over optimaliseren van de ventilatie.

Wij raden het ten strengste af om het stucwerk te forceren. Om drogen goed te laten verlopen is er nou eenmaal veel tijd nodig. Nadat stucwerk is aangebracht zal er een droogtijd overheen gaan.


Afhankelijk van de materiaalkeuze zit er een bepaald percentage vocht in het stucwerk , dit kan tot wel vocht zijn. Al dit vocht moet verdampen voor een mooi eindresultaat. Er wordt weleens geprobeert de droogtijd van stucwerk te verkorten door de verwarming hoog te zetten of een warmtekanon te gebruiken. Het is echter van groot belang om op natuurlijke wijze uw stucwerk te drogen.


Droogtijd Stucwerk Vuistregel: Voor elke millimeter stucwerk moet er één dag gewacht worden. Indien er goede ventilatie is (dus als er veel ‘wind’ langs de wand gaat, doe op dit vlak niet te gek, maar een ventilator op een afstand zetten is een goede manier) kan je de droogtijd van stucwerk (voor het schilderen) met tot verminderen.

De vuistregel voor de droogtijd van stucwerk luidt: één dag per millimeter dikte. Dit is wel afhankelijk van het soort stucwerk. Luchtvochtigheid in woning.


Bij een te hoge luchtvochtigheid blijft vocht in de ruimte hangen. Op deze pagina vertellen we u hoe u dit doet en waarom dit droogproces zo belangrijk is. Zo loopt uw planning geen vertraging op en profiteert u van een kwalitatief goed resultaat.


Hoelang moet stucwerk drogen? Bij Droogspecialist krijgen we regelmatig de vraag: “Hoe lang moet mijn stucwerk drogen? As dinsdag ga ik eindelijk strakke muren krijgen. Aangezien ik overal alles tot op de baksteen heb weggebikt is hij er wel ff mee bezig.


Bij mij duurde de dunne plekken tot dagen, en de dikke stukken wel twee weken. Aangezien je een nieuw huis hebt, en de onderlaag wel vrij egaal zal zijn, zal het stucwerk wss niet zo dik opgezet zijn. Wordt je huis al verwarmd? Ik denk dat je dan iets ruimer moet rekenen dan die stucadoors en dat je ongeveer van dagen uit moet gaan. Als het egaal is is het droog.


Reken op een dag of minimaal. Ramen openzetten helpt enorm! Bij het laten drogen van stucwerk is ding heel belangrijk… Geduld hebben.

Geheel afhankelijk van de dikte van de laag en de klimaat omstandigheden in de woning kan de droogtijd stucwerk bepaald worden. Hoe langer en rustiger het kan drogen, hoe beter dit uiteindelijk gaat zijn. De hoeveelheid vocht in het mengsel bepaald onder andere de lengte van de droogtijd.


Omgevingstemperatuur stucwerk : De temperatuur van de ruimte waarin is gestuukt is erg belangrijk. Het moet het liefst niet te warm of te koud zijn. Veel mensen zetten de verwarming op vol om het stucwerk sneller te laten drogen. Wat is de droogtijd van pleisterwerk?


De theorie is zeer eenvoudig: je kan pleisterwerk afwerken als je nog een gehalte aan restvocht hebt van kleiner of gelijk aan. Wanneer is het droog genoeg? Stuc-Primer is een zuigkrachtregulerende voorstrijk. Je gebruikt deze voorstrijk op sterk of onregelmatig zuigende ondergronden. Zo voorkom je dat de gipspleister.


Voor zandcement dekvloeren is vocht geen belemmering voor de vloer zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts