vrijdag 18 januari 2019

Jasmijn plant binnen

Bloemen verstuur je laten bezorgen via Greetz. Bezorgd waar en wanneer jij wilt. Laat je bloemetje bezorgen met een personaliseerde wenskaart. Wie vrerras jij via Greetz?


Verras met rozen via de post! Nu €1en dagen versgarantie.

Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. Topkwaliteit Jasmijn , Niet goed Geld terug! Al jaar het grootste online tuincentrum! Online bestellen = razendsnel in huis!


Deskundig advies van echte plantspecialisten. Jasmijn of Jasminum is een plantengeslacht uit de familie van de Oleaceae oftewel de olijffamilie. In dit artikel belichten we Jasminum officinale of kamerjasmijn, ook wel gewone jasmijn genaamd.


Typisch voor deze jasmijn zijn de witte, heerlijk geurende bloemen die de plant vanaf het begin van de zomer tot in de herfst draagt.

Plant jasmijn dichtbij je huis, op de binnenplaats of langs het toegangspad om van de heerlijke geur te genieten en de vlinders die de jasmijn aantrekt goed te kunnen zien. Jasmijn kan flink groeien onder de juiste omstandigheden. Alles over de verzorging en het onderhoud van een jasmijn plant.


Bekijk het overzicht en lees handige tips en adviezen. Geef jasmijn een lichte, maar niet al te zonnige standplaats. De bloeiende plant is een snelle groeier die het liefst een iets vochtige kluit heeft, maar niet tegen een voetbad kan.


Eens in de twee weken plantenvoeding geven helpt jasmijn voldoende groei- en bloeikracht te houden. Na de bloei mag u de Jasmijn als heester flink snoeien en verpotten indien nodig. Voeg wat koemest toe aan de grond. Zet de plant indien ze in pot staat eind september of begin oktober terug binnen , zorg er bij deze overgang voor dat de plant niet ineens aan een extreem temperatuurverschil moet wennen! Hoe verzorg je Jasmijn met de heerlijk ruikende bloemen, waar kun je ze het beste planten en hoe kun je ze vermeerderen.


Trachelospernum jasminoides of Jasmijn. Een van de mooiste groenblijvende klimplanten voor onze tuinen is de Jasmijn. In veel culturen wordt jasmijn beschouwd als nationale bloem en de plant heeft vele plaatselijke bijnamen, zoals de Maagd van Orléans, De Schone van India en de Duce di Toscane.


De lange rankende plant geeft witte, sterk geurende bloemtrossen. Haal de plant los van de stok, waaraan hij gekweekt is. Bindt de ranken in een waaiervorm aan de schutting of tegen een stuk gaas.

Plant hem in voedzame grond en geef hem voldoende water. Toscaanse jasmijn groeit ook goed in een pot, geef hem een ruime pot. Ruime zorgkeuze, Scherpe premie. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgpolis op. Nog maar dagen om over te stappen.


Altijd korting op je basisverzekering. Vergelijk hier aanbiedingen. De bloei van dit soort jasmijn is al vanaf december tot februari. De bloemen staan verspreid over de takken heen, zijn klein en hebben een vrolijke witte kleur.


Tijdens de bloei zit er nog geen blad aan de plant , de bloemen bloeien dus gewoon op de vierkante, donkergroene takken. Word deze jasmijn te groot dan kunt deze snoeien na de bloei. De Jasmijn (Jasminum) komt voor in tropische en subtropische gebieden. Hij behoort tot de olijvenfamilie. Kenmerken en verzorging De Jasminum polyanthum is in China een inheemse soort en kan in milde klimaten de winter overblijven.


Er werd lange tijd beweerd dat er geen planten op de slaapkamer mogen staan. Dit omdat planten gedurende de nacht zuurstof gebruiken in plaats van overdag zuurstof af te geven. Dat is ondertussen achterhaal dus hier planten voor die wel goed zijn in de slaapkamer.


De Kaapse Jasmijn heeft heerlijk geurende bloemen en kan, bij de juiste verzorging, enkele maanden doorbloeien. Verzorging Deze prachtige plant stelt wel enige eisen aan zijn verzorging. Hij wil een lichte standplaats zonder direct de felle zon. Het vormen van de knoppen hangt af van de hoeveelheid licht die de plant krijgt.


Meestal wordt de plant rond een boog of andere vorm gelei maar thuis in Madagaskar is het een bloeiende liaan. Hallo mensenben een beetje bezorgdop mijn terras heb ik een muur vol met witte jasmijn : de klimplant wel te verstaanze heeft gedurende de zomer heel mooie lekker geurende bloemen en blijft tijdens de winter mooi groendie planten heb ik al zeker jaar en heb ze voor het eerst gesnoeid , dit jaar, tijdens de maand februari toen het zo een mooi. Dat maakt van stephanotis een woonplant die door een roomdivider kan groeien of langs een raam kan worden gelei om zo ruimtes of binnen en buiten met elkaar te verbinden. De jasmijn kan ook als kamerplant heel decoratief zijn.


In de zomer kun je de plant buiten zetten. Staat hij echter binnen op een lichte en niet te zonnige standplaats dan zal de plant rijkelijk bloeien. Regelmatig een beetje mest geven is wel nodig.


Ook heeft de plant dan regelmatig water nodig vooral tijdens de groeiperiode.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts