woensdag 10 april 2019

Koperfolie tiffany

Koperfolie Tiffany : Er zijn verschillende soorten koperfolie. Alle koperfolie heeft een zelfklevende zijde, koperfolie is verkrijgbaar met verschillende kleuren zelfklevende kant, koper, zwart of zilver tint. Wanneer welke koperfolie het best gebruiken. Van hoog naar laag sorteren.


De koperfolie met een zwarte achterkant wordt meestal gebruikt voor doorzichtig glas.

Zilver is bruikbaar voor spiegels. Foka heeft drie soorten koperfolie op voorraad in de winkel in verschillende breedtes op rol van meter. Met de tiffany -techniek kunnen gecompliceerde ontwerpen uitgevoerd worden. Er wordt geen lood gebruikt, maar elk glasdeel, hoe klein ook, wordt rondom voorzien van een randje koperfolie.


De delen passen als puzzelstukken, waarna de verbinding tot stand komt door de koperfolielijnen aan elkaar te solderen. Tiffany of koperfolie techniek, een oude techniek om stukjes glas aan elkaar te zetten Tiffany , eigenlijk koperfolie techniek, is een erg oude techniek om kleine stukjes glas aan elkaar te zetten. Dit doe je door middel van koperfolie en tin.


Hierdoor kun je patronen verfijnd uitwerken.

Een Minimum bestelbedrag van €2is nodig om te kunnen bestellen, voor glas geld een minimum van plaatjes. Ruim 1jaar geleden maakte Louis Comfort Tiffany furore met de door zijn firma geproduceerde ‘ Tiffany ’-lampen. Glas-in-lood ontwerpen, restaureren of in isolatieglas? Louis was interieurarchitect en kon in die tijd geen geschikte lampen vinden om de door hem ontworpen interieurs in te richten. Ik heb de innerlijke drang stukken glas met elkaar te verbinden en gebruik daarbij de beschikbare technieken als ‘glas in lood’, ‘ koperfolie (ook bekend als Tiffany )’ of glas versmelten.


De speling van het steeds veranderende door het glas schijnende licht is voor mij -naast het gebruik van kleur- belangrijk en maakt mijn werk levendig. Niet genoemde typen zijn op bestelling leverbaar. Vervangende merken hebben wij getest en voldoen doorgaans uitstekend en zijn daarnaast vaak gunstig geprijsd. De tiffany techniek is ontwikkeld door Louis Comfort Tiffany , die eind 19e, begin 20e eeuw leefde.


Hij vond dat de traditionele loodprofielen te zwaar en te eendimensionaal waren. Leverbaar met een plakkant van koper, zwart of zilver. De Tiffany techniek uit het begin van de 20e eeuw vat het glas in een legering van lood en tin.


Elk glasstukje wordt eerst omwikkeld in koperfolie waarna de gehele verbinding tussen de stukken glas wordt dicht gesoldeerd. Doordat hier geen lood maar koperfolie wordt gebruikt, kan er fijner gewerkt worden, waardoor je als het ware kunt schilderen met glas. Dat hoeft dus niet, het is een optie.


Tiffany glas Minicursus - Zelf aan de slag met glas Zelf decoratief of kunstzinnig werken met Tiffany glas. Tijdens de Tiffany cursus leert u ondermeer welk gereedschap u nodig heeft, wat voor glas er allemaal is, hoe u dit het beste kunt snijden en slijpen, hoe het koperfolie om het glas gelegd moet worden, hoe te solderen etc.

Er is uiteraard voldoende ruimte om vragen te stellen. De ontwerpen wordt aangeleverd door het Workshop-centrum-Haarlem. Bij de Tiffany techniek wordt gebruikt gemaakt van koperfolie in plaats van lood.


Er wordt gewerkt met een zelfklevende koperfolie die om het glas heen wordt gewikkeld. Hierbij worden kleine stukjes glas met behulp van koperfolie aan elkaar gesoldeerd. Welcome visitor can you Login of Glas in lood - Snel online. Onze specialiteit is glas in loo maar het komt wel eens voor dat er gekozen wordt voor een combinatie van de twee technieken. Tiffany is binnen ons assortiment niet zo breed vertegenwoordigd.


Koop en verkoop koperfolie eenvoudig op Marktplaats. Lokale aanbiedingen - Ga ervoor! Bizar GlassArt is de enige Glas in lood èn Tiffany speciaalzaak in Amsterdam. In ons atelier ontwerpen, realiseren en restaureren wij al jaar glas in lood ramen, tiffanylampen en glasobjecten.


Onze klanten benaderen wij vanuit de filosofie: Als u blij bent, zijn wij het!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts