vrijdag 23 mei 2014

Red cedar behandelen met lijnolie

Voor 22:bestel morgen in huis. Lijnzaadolie van Raw Organic. Ruime zorgkeuze, Scherpe premie. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgpolis op. Nog maar dagen om over te stappen.

Altijd korting op je basisverzekering. Red Cedar hoeft eigenlijk niet behandeld te worden. Cederhout conserveert zichzelf.


Maar je moet er dan wel mee rekening houden dat het een verweerde grijze kleur krijgt, wat overigens geen kwaad kan. Vind je dat niet mooi, dan moet je het met olie behandelen. Vroeger (maar ook nu nog wel) werd dit gedaan met lijnolie. Het gaat om een bestaande gevel die reeds is behandeld met een dekkende verf.


Deze bladdert er nu van af.

Een egale vergrijzing red cedar is het ideaal van menigeen met een cederhouten woning. Toch is het vaak een goed idee. Red cedar behandelen ligt niet altijd voor de hand.


Hier leest u het hoe en waarom. Douglasplankje, rechterkant is met gekookte lijnlie behandeld. Nu overweeg ik om deze direct na plaatsing te behandelen met.


Tja, dat geldt ook voor red cedar , maar in de meeste gevallen wil men de. Ik weet van cederhout dat het niet. Het zout uit de lucht slaat neer. Je ziet de zoutkristalletjes op het hout zitten.


De red cedar deuren hebben wij jaar geleden behandeld met (dun ingesmeerde) gekookte lijnolie. Hiervoor gebruikten we kwast en doekje. Tussentijds hebben wij de deuren die in de volle zon staan, nog een keer dunnetjes met lijnolie gedaan.


Ik ben schilder en heb vorig jaar een onbehandelde topgevel twee keer met gekookte lijnolie behandeld. Na ongeveer driekwart jaar werd de gevel helemaal zwart. Onder het dakoverstek is de kleur nog wel intact.

Met deze vragen werd Jotun-Specialist benaderd voor een project in Lienden. Kiest u voor red cedar beits, zorgt u ervoor dat het hout beter beschermd wordt tegen vocht. Het resultaat kan overigens sterk lijken op lakverf. Er is beits in de handel met pigmenten.


Die laat de nerf zichtbaar maar doet het hout wel van kleur veranderen. Het is verstandig om vooraf na te denken wat het best aansluit bij uw wensen. Bestel Gekookte Lijnolie Direct online! Om de rode kleur te behouden, dient de kast te worden behandeld met beits, propoleum of lijnolie. Het hout zal verder in goede staat blijven.


Het heeft een roodbruine kleur wat vergrijst als het niet behandeld wordt. De gootomtimmering is van red cedar delen en afgewerkt met Wijzanol teak kleur. Waarom is het aangeraden om red cedar te behandelen ? Het veel gebruikte western red cedar is een duurzame houtsoort die zonder behandeling prima vele jaren mee kan. Dat betekend niet dat behandelen niet zinvol kan zijn. Ook red cedar heeft te lijden onder het Nederlandse klimaat en heeft de voorkeur om te behandelen met een hout verduurzaming.


De deuren zijn na de behandeling erg vlekkerig en. SZvKmBvI Hoe werken met cederolie? Onbehandeld hout vergrijsd op den duur maar dit heeft geen invloed op de levensduur.


Om de mooie houtkleur te behouden kunt u gekookte lijnolie gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts