woensdag 20 augustus 2014

Acrylverf op hout

Vind acryl verf het nu op Kensaq. Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Alle Zijdeglanslak vind je op beslist.


Bestel snel jouw verfspullen. Boek het Dvc Samui (op), Chaweng Beach.

U krijgt direct een bevestiging. Denk hierbij aan een afbeelding of de detaillering. De acrylverf mag niet verdund zijn met een medium, omdat anders de kans groot is dat erbij opdroging barsten ontstaan. Door op deze manier te combineren hoef je in eerste instantie niet zo lang te wachten en kun je tevens mooie effecten teweegbrengen. De schilderijen gemaakt met acrylverf kunnen ook binnen een korte tijd worden overgeschilderd.


Dit betekent dat je meerdere lagen verf over elkaar kunt aanbrengen op het doek. Een ander voordeel is dat acrylverf op verschillende ondergronden gebruikt kan worden. De gesso gebruik je als hechtingslaag ( hout even extra opschuren voor extra hechting), maar ook als bescherming voor stoffen uit je verf die op het hout in kunnen werken en andersom.


Bij olieverf is dit nog belangrijker dan bij acryl.

Als je de nerf of structuur van je hout zichtbaar wil houden, is er ook heldere, transparante gesso. Acrylverf wordt zelfs op de huid gebruikt. Dit maakt het vrij eenvoudig om te concluderen dat de verf ook geschikt moet zijn voor hout.


Hout is echter een organisch substraat. Ook je airbrushwerken kun je hier plaatsen. MDF is dus geen merknaam, maar een soortnaam. Meestal schilder ik op doek, katoen of linnen.


Gebruik de juiste rollers en kwasten voor deze verf. Maar schilderen op hout , metaal, plastic kan ook. Dit wel altijd even testen.


Als je goedkope doeken koopt, raad ik aan een extra laag gesso aan te brengen, zodat de verf beter hecht. Welke soort acrylverf voor buiten je nodig hebt kan je aan de hand van deze opsomming eenvoudig bepalen: Hout : bij het beschilderen van hout zijn er meerdere opties. Als het hout al eerder is bewerkt moet je eerst een acrylgrondverf gebruiken.


Dit zorgt ervoor dat de acryllak goed kan hechten op het materiaal en het een egaal resultaat geeft. Dan volstaat licht opschuren en ontvetten. Op nieuw hout of een slechte oude laklaag breng je na het schuren eerst een grondverf aan. Kies vervolgens voor lakverf op terpentine- of waterbasis.


Voor binnen gebruik is verf op waterbasis aan te raden, omdat die minder sterk ruikt en beter is voor je gezondheid.

Er zijn verschillende redenen waarom acrylverf op hout wordt gebruikt. De procedures en mogelijkheden voor het verwijderen van acrylverf uit hout verschillen dienovereenkomstig. Deze procedures om acrylverf van hout te verwijderen worden in deze gids samengevat.


Vlinderstruik acrylverf op steigerhout Geschilderd door Yvonne Schroer. Krijg creatieve ideeën voor Verven op hout en koop uw hobbymaterialen hier! Bepaalde (kleur)stoffen in het hout zijn oplosbaar in water. Vervolgens licht opschuren met een fijn schuurpapier, stofvrij maken en aflakken met een lak op waterbasis, begin bij voorkeur met hoogglans, de tweede en eventueel derde laag kan met zijdeglans, of matte lak op waterbasis.


Bij het aanbrengen van een product op waterbasis (krijtverf, latex, acrylverf e.d.) over onbehandeld bloedend hout , zullen deze kleurstoffen worden geactiveerd en optrekken uit het hout , waar ze zich in de verflaag vermengen. Schilderen met acrylverf is letterlijk verven met plastic. Het lijkt wel wat op het schilderen in aquarel, maar droogt waterbestendig op.


Omdat acrylverf zo veelzijdig is zijn er letterlijk honderden verschillende dingen die je kunt doen met dit medium. De enige grens aan wat je ermee kunt doen is je verbeelding. Ik heb op canvasdoek van de Action geschilderd met acrylverf (van Bleiswijck) voor een doek op het terras- om een spierwitte muur te bedekken.


In lagen gewerkt, verdund met wat water. Hoe lang het ’s zomers goed blijft, weet ik nog niet, maar je kunt het snel wat bijwerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts