vrijdag 15 augustus 2014

Lavendel pot

Specialistisch advies nodig? Design Ultrasoon Aromaverstuivers, Aromatherapie, Aromadiffusers. Nu zet je de lavendel op het laagje aarde.


Vul de randen van de pot aan met aarde en druk de potgrond nog even goed aan. Pak de gieter erbij en giet nog een klein beetje water bij de plant. Zet de pot met lavendel op een lekkere, zonnige plek op je balkon of terras.

Stap 7: De juiste standplaats. Onze lavendelplanten zijn allemaal in pot gekweekt en dus kan je deze, net als quasi alle andere in pot gekweekte tuinplanten, jaarrond planten. Een ideale periode om deze mooi en lang bloeiende heestertjes te planten is echter het voorjaar.


De maanden maart tot juni zijn wat dat betreft zeer geschikt. Blauwe lavendel en lavendel blauw bestaan niet, dat blauw heet officieel violet. Er zijn cultivars met zeer grijs blad en er zijn dwergvormen en reuzen. Dan is het geven van extra water wel gewenst, ook op minder warme dagen.


Help, de lavendel staat er treurig bij in zijn pot op je balkon of terras.

We denken dat alle planten zomaar vrolijk voortgroeien in iedere pot of bak. Ze hebben echt wel wat aandacht nodig. Meestal kopen we lavendel in een pot voor de ontspannende geur in huis en vervangen deze al snel als ze is uitgebloeid.


Veel mensen weten niet dat je lavendel ook kan planten en zo niet enkel mooi oogt en geurt in je tuin, maar ook de bladluizen rondom verjaagt. Haal de lavendel uit de pot waarin je hem gekocht hebt en schud voorzichtig de overtollige grond van de kluit. De lavendel moet met kale wortels gepoot worden om ervoor te zorgen dat hij goed aanslaat in zijn nieuwe omgeving. In een pot heeft lavendel genoeg aan om de week een plonsje water. Aan de verzorging van lavendel zijn verschillende stappen verbonden.


We maken gebruik van de meest recente SSL beveiligingstechnologie om alle persoonsgegevens te versleutelen die je op onze site of bij het betalen gebruikt. Zoals jij beschrijft denk ik toch dat je gewoon wat water moet geven. TIP Gebruik lavendel eens als keukenkrui bijvoorbeeld voor ijs, in marmelade of om aubergine mee op smaak te brengen. Bekijk hier al onze lavendel in de webshop. Wij hebben ook witte lavendel en roze lavendel ! Uw lavendel in pot is heel eenvoudig te bestellen via onze online shop en wordt vervolgens middels onze eigen transportservice bij u thuis bezorgd.


Het assortiment bestaat uit verschillende rassen zoals de Lavandula Munstea Little lady, Essence Purple, Hidcote en de Stoechas Blue Star als hoofdrassen. Relaxen met een Franse zonaanbidder. Zorg wel voor een lichte plek, want deze zonaanbidder gedijt goed bij UV-stralen.


De plant doet het goed als balkonplant, als tuinstruik en zelfs als haag.

Kuif- en vlinderlavendels ( Lavandula stoechas) mogen dan wel minder goed tegen de vorst kunnen, in een pot op je terras staan ze geweldig, met hun grappige vleugeltjes op de toppen van hun aren. Alle lavendel -soorten zijn kalkminnend behalve Lavandula Stoechas. Plant Lavandula angustifolia daarom met flink wat kalk aan. Lavendel in pot online bestellen.


Graaf een kuiltje in de aarde dat net zo groot is als de ruimte waar de lavendel nu in zit. Plantafstand In de handel wordt lavendel aangeboden in pot vierkant of 1rond. Deze planten zijn groei jaar oud. De plantafstand voor een lavendelhaag of groep is cm.


Tip: snoei uitspringende takjes weg voor het planten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts