vrijdag 13 maart 2015

Griekse tuinen

Ruime keuze tuinartikelen online. Van tuinhout tot sierbestrating! Aan de schutting zijn, als kleurcontrast, potten opgehangen met roodbloeiende planten. De gemetselde tuinmuren zijn van wit pleisterwerk. Deze muren voorkomen inkijk vanaf de straat.


Bekijk het bord griekse tuin van ciscadenheijer op Pinterest.

De Grieken richten hun tuinen in met het idee om gasten te ontvangen, de natuur te verwelkomen en om zelf te genieten van de heerlijke zomerse temperaturen. Wie wil nou niet zo’n stukje paradijs in eigen tuin ? Het actuele weer van Nationale Tuin Athene en het klimaat van Attica maar ook belangrijke tips over de regio bij Nationale Tuin Athene en over de stranden in de omgeving. Hij weet als geen ander welke planten het beste gedijen in het Nederlandse klimaat om de juiste sfeer te creëren voor de mediterrane tuin. Wij zijn de website aan het vernieuwen, binnenkort een geheel nieuwe webshop online. Van de planten weten we dus enkele zaken, van de tuinen in het algemeen weten we nauwelijks iets.


De Romeinen waren een verstandig volk van krijgs- en staatslieden, en van wereldveroveraars. De tuingeschiedenis staat er bol van. Dit zie je bijvoorbeeld ook veel in Japanse tuinen , maar ook mediterrane tuinen horen deze mogelijkheid te bieden.

Een klein hoekje met een tafeltje en een stoeltje is al genoeg om lekker beschut van de tuin te genieten. Deze tuinstijl kenmerkt zich door een vrolijke uitstraling, die gerealiseerd wordt door ronde vormen, vrolijke. Groot aanbod tuinartikelen online!


Men kende echter ook een mannelijke vruchtbaarheidsgod: Priapus (ook: Priapos). Hij gold als beschermer van het vee, vruchtdragende planten, tuinen en het mannelijk geslachtsdeel. Allium,Lavandula,Cacteeën,en veel soorten siergrassen. Een goede samenwerking met de lokale overheid en politie is daarom van groot belang. Ook daar ondersteunen wij mee door regelmatig bezoek aan Monemvasia in Griekenland om deze misstanden bespreekbaar te maken en het geven van voorlichting.


Er zijn ruim soorten cyclamen (cyclaam grieks -kyklos = kring of schijf). In het wild groeien de meesten hiervan in bossen in. Deze appels groeiden in de tuin van de Hesperiden, gelegen in het Verre Zuiden, voorbij Libië.


Zij waren als huwelijksgeschenk door Gaia aan Hera gegeven toen zij trouwde met Zeus. Naar alle waarschijnlijkheid hebben ze nooit bestaan. Griekse cyclaam – Cyclamen graecum. U kunt uw tuin op allerlei manieren en in allerlei stijlen inrichten.


Betonnen tuinbeelden geven uw tuin net dat extra beetje flair. Meerdere namen worden vaak gebruikt om te verwijzen naar een persoon of plaats. Graag zou ik een griekse tuin willen hebben.


Maar helaas er is weinig van te vinden.

Welke planten er in staan. Wat is de opbouw van een tuinterras. Deze orden zijn te herkennen aan de vorm van de zuilen en kapitelen. Een Hollandse Baroktuin, symmetrisch met veel parterres, indrukwekkende fonteinen en historische beplanting. Maar ook de meest natuurlijke tuin is per definitie mensenwerk.


Op het moment dat de mens een stukje natuur omheint, wordt dat lapje grond tuin. De mens maakt dat stukje grond dan los van zijn omgeving en geeft het daarmee betekenis. Deze site is een reis door tuinen en tijden. Denk in een mediterrane tuin niet in strakke lijnen en rechte vakken, maar ga juist frivool te werk om de juiste sfeer te krijgen.


Mediterrane tuin inrichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts