dinsdag 24 maart 2015

Schilderen teakhout

Bestel een professionele vakman voor jouw klus. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Gratis Offertes binnen minuten van Schilders uit uw Regio! Bekijk dé Grootste Schildervergelijker van Nederland!


Plaats gratis uw opdracht en de juiste schilder neemt contact met u op.

Buitenmeubelen van teakhout. Onbehandeld teakhout gaat vanzelf mooi vergrijzen als je het buiten laat staan. Maar als je daar niet op wilt wachten (of je hebt een andere kleur in gedachten) dan kun je tuinmeubelen van teakhout behandelen met verniswas, een krijtverfwash of Abbondanza Vintage Effect.


Meubels van teakhout verven is net weer even iets anders dan andere houten meubels een kleurtje geven. Teak is namelijk van nature een vettige houtsoort. Als het hout ook nog eens goed is onderhouden met olie kan het heel lastig zijn om hier een verflaag op aan te brengen.


Teakhout verven of behandelen is goed te doen. Het resultaat is prachtig!

Hoe je het teakhout het beste kunt voorbereiden lees je hier in deze blog. De dichte nerf en het hoge olie gehalte van teak voorkomen houtrot en zorgen voor een hoge stabiliteit. Hierdoor is de werking van het hout, zoals uitzetten, krimpen en kromtrekken, nagenoeg nihil. Dit maakt teakhout uitermate geschikt voor buitenmeubels.


Op de foto`s zijn wij een teakhouten boot aan het schilderen. De verweerde plekken zijn voorgeschuurd en behandeld met componenten grond lak. De natuurlijke vettigheid stoot namelijk water af waardoor dat minder goed in kan dringen, het hout dus droger blijft en dus langer mee gaat.


Teak hout verven met Annie Sloan Chalk paint is dat nu wel of niet mogelijk. Er gaan heel erg veel verhalen rond over het verven van teakhout. Ik ben een buitentafel aan het maken van masief teakhout. Mijn plan is om deze met een transpirante lak te lakken. Hoe behandel ik het hout alvorens te lakken en welke typen lakken zijn geschikt?


Ik heb het idee dat het hout wat vettig aan voelt, is dat een van de eigenschappen van teak? Teak tuinmeubels schilderen : zorgeloos en luxe. Bent je toe aan nieuwe tuinmeubels en heb je toch echt niet zoveel zin in al dat preventieve werk en schilderen ? Dan kies je het best voor teak!


Dit betekent dat er na verloop van tijd scheurtjes en barstjes kunnen ontstaan.

Omdat teakhout een natuurproduct is kan het hout door blijven werken. Veel mensen kopen teakhouten meubels juist om deze eigenschap. Kun je teakhout schilderen. Wil een teak buffetkast creme gaan schilderen. Onze tandartspraktijk is gevestigd in Zaandam in de wijk Westerwatering.


Zowel vanuit de wijk als vanuit andere wijken of zelfs. Dit is zeer dicht bij Station Zaandam. In de watersport gebruiken ze coelan urethaan lak voor teakhout en dat werkt prima, maar dat is wel duur. Reken op over de 1euro aan verf en er gaan veel uren inzitten. Een andere nieuwe methode is de teak met epoxy af te sluiten en daar overheen te schilderen maar daar heb ik zelf nog geen resultaten van gezien.


Hier kunt u een hele hoop tips en informatie vinden over tafels en andere meubelen, voor van teakhout , maar ook soms ook van andere houtsoorten zoals eikenhout. We hebben ook een privacy policy. Je kan je interieur een nieuwe look geven door je oude meubels op te knappen.


Lees hier handige tips over oude meubels opknappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts