maandag 7 september 2015

Bamboe in pot winterhard

Bekijk hier ons aanbod Bamboeplanten in Pot en bestel simpel en snel online. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Specialistisch advies nodig? Ruime keuze tuinartikelen online. Geen probleem voor winterharde bamboe !

De naam ‘ winterharde bamboe ’ zegt het al: je hoeft niet bang te zijn dat deze bamboesoort de winter niet doorkomt. Zelfs bij een strenge winter in ons kikkerlandje hoef je niet te vrezen. Om lelijke bladeren te voorkomen, kun je de bamboe bij strenge vorst en vrieswind eventueel inpakken.


Zorg ervoor dat de bak waar je de bamboe in plaatst ongeveer een derde van de hoogte van de plant breed en diep is. Bamboe staat gekend als een woekerende plant. Nu wel voorzichtig zijn met meststoffen, eind september moeten de meststoffen eigenlijk ver uitgewerkt zijn, dan kan de bamboe zich gaan afharden voor de komende winter.


Winterharde bamboe is ook vaak wintergroene bamboe.

Jaarrond zullen de meeste soorten dan ook blad dragen. Hoe de bamboe de winter uit komt hangt helemaal af van de soort en de plek waar hij staat. Door de natuurlijke vorm kan de bamboe aardig wat gewicht hebben buigen de halmen gewoon door wanneer er wat sneeuw op valt. De stevige bamboe stengels zijn geelgroen van kleur. Wij adviseren om bij het planten wortelbegrenzer te gebruiken anders gaat deze woekerende bamboe door uw hele tuin groeien.


De bladeren zijn vrij klein en lichtgroen van kleur. Phyllostachys aurea groeit op elke grondsoort in de zon of halfschaduw. Deze bamboe is winterhard. Ook in deze maand kan je nog prima wat snoeiwerk verrichten.


Maart In de maand maart is de lente alweer begonnen en de bamboe begint zich ondergronds alweer voor te bereiden op het maken van de nieuwe scheuten. Het klimaat in een pot wisselt veel sterker dan in de volle grond: de verschillen tussen droog en nat en vooral tussen warm en koud zijn veel extremer. Om in een pot te kunnen overwinteren dient een plant goed te kunnen overleven in de vrieskou.


De reden waarom potplanten in de winter vaak binnen of in vaste grond worden gezet, is dat de wortels van een potplant veel sneller last hebben van de kou in een pot dan in de vaste grond. Een goede keuze voor open locaties, koudere streken en voor plaatsen waar een dichte beplanting gewenst is. Daarom is deze soort ook geschikt als hogere haag.

Aan de hand van een aantal vragen van Romano geef ik tips en adviezen in de antwoorden. Meer info over de soorten bamboe en het verwijderen van bamboe leest u hieronder. Hoe warmer hoe meer deze bamboe zijn gang gaat.


Lees meer over bamboe planten. Is zwarte bamboe winterhard ? Dit herstelt zich wel, maar je kunt de bamboe uit voorzorg beter inpakken in gaas of vitrage. Hoewel de meeste bamboe en siergrassen goed winterhard zijn is de vorstgevoeligheid in pot groter, de kou komt immers van alle kanten en de plant kan niet dieper wortelen zoals in de volle grond.


Bovendien gaat het hier over de Fargesia Asian Wonder, de enige rode bamboe ter wereld. Zeer exclusief en niet makkelijk in de winkel te vinden! De mooie kleur danken de stelen aan het zonlicht. Hoe meer zonlicht, hoe roder dus.


De combinatie met het prachtige felgroene blad is dan ook subliem en past wondermooi bij het komende herfstseizoen. Zwarte bamboe is de enige winterharde bamboe met zwarte halmen. De jonge takken zijn groen maar worden op latere leeftijd zwart. In de loop van het eerste jaar verkleuren ze naar bruin, in het tweede jaar worden de halmen bijna zwart.


Het is milieuvriendelijker, goedkoper en heeft een veel langere levensduur. Een haag van bamboe geeft ruisend en wuivend beweging aan je tuin. Er bestaan zeer winterharde en groenblijvende soorten met een hoogte van tot meter. Een prachtige winterharde palm met gratis Palm Focus en palmenpotgrond. De Trachycarpus fortunei komt oorspronkelijk uit China, waar de winters erg koud kunnen zijn.


Doordat hij kou beter kan hebben dan veel andere palmen, komt hij tegenwoordig veel voor in koelere klimaten. Ook is bamboe tot een strakke haag te snoeien maar men dient dan wel rekening te houden met het afwijkende groeipatroon van bamboe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts