woensdag 30 september 2015

Leem op muur

Professionele vochtbestrijding. Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven. Ruime zorgkeuze, Scherpe premie. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgpolis op.


Nog maar dagen om over te stappen.

Altijd korting op je basisverzekering. Boek het Dvc Samui (op), Chaweng Beach. U krijgt direct een bevestiging. Leemstuc is makkelijk zelf te verwerken en strak op de muur aan te brengen. Leem droogt langzamer dan gips dus is het zelf stucen met leem iets makkelijker.


Je hebt meer tijd om de wand strak en vlak af te werken. Zelf stucen met leem begint met de ondergrond.

Begin met een hechtprimer, waarop de basislaag leemstuc goed hecht. Geef ons een waardering met de sterretjes en schrijf eventueel wat. Handig voor ons om te weten of we goed bezig zijn en ook heel handig voor anderen die informatie of workshops zoeken over leem. Leem is een goed voorbeeld van hoe je jouw muren op een zo gezonde. Het is 1 natuurlijk en bestaat uit verschillende soorten zand en gekleurd klei.


Je muren afwerken met leem in plaats van met klassieke gipsbepleistering biedt heel wat voordelen. Leem is chemisch neutraal, vrij van schadelijke stoffen. Lemen muren zijn perfect dampopen: een lemen gebouw vormt als het ware een derde huid voor de gebruiker. Leem heeft een laag vochtigheidsgehalte en bevat ichtiol (een olieachtige substantie afkomstig van visfossielen), waardoor hout omhuld met leem zeer goed bewaard blijft. Leem heeft zeer unieke eigenschappen waardoor geen andere soort stucwerk hier op lijkt.


Leemstuc geeft een vocht- en warmte regulerende werking in uw woning en kan prima op de muren van uw badkamer worden aangebracht. Leest u hier alles over de prijzen van leemstuc. Basisleem is “dampopen” en kan leefvocht opslaan en weer afstaan als de lucht droog is. De leem houdt op die manier uw binnenklimaat zeer constant.


Dat is behalve gezond ook zeer comfortabel. Nederlandse Basisleem kan ook warmte opslaan.

Leem blijft koel in de zomer en warm in de winter. Kan Leem op elke ondergrond worden toegepast? Leem hecht zich uitstekend op baksteen, leemsteen, riet en pavatex. Op gladde en geverfde ondergronden dient er eerst voorgestreken te worden. Op houten plaatmateriaal kan geen leem worden torgepast, u zult dit eerst moeten vervangen door bijvoorbeeld gipsplaat, pavatex e. Breng alleen een lemen laag aan op een muur waar de regen niet op staat.


Daar kan het materiaal niet goed tegen. Robert en Helen maakten speciaal voor dit project een ruim overstekend dak, zodat de lemen muur extra beschut is. Tip: Je kunt de muur decoreren door spiegeltjes, tegels, kralen of andere materialen in de natte leem te drukken.


Op de steenachtige muur breng je met slagpluggen eerst de klikrails aan. Tussen de rails zit steeds centimeter. Als alle rails is aangebracht, wordt vanaf onder de buis aangebracht. Het beschadigt makkelijk door stoten of herhaaldelijk schuren van bijvoorbeeld een snoer van een stofzuiger langs een hoek.


Kinderen op een driewieler die botsen tegen de muur of een hond die de muur krabt tijdens het spelen of om uitgelaten te worden. Of een stoel die met regelmaat tegen de muur geschoven wordt bij het opstaan van tafel. Met leem op de muur heb je een ademende, regulerende laag in je huis.


Het werkt als het ware als een spons: is het in huis te vochtig, dan neemt het vocht op. Is het juist te droog, dan staat het vocht af. Ook voelt een wand met leemstuc koel in de zomer en warm in de winter.


Daardoor zorgt leem voor een zeer prettig binnenklimaat. Nadat een hechtprimer voor leem is aangebracht, kan begonnen worden met het stucen van leem op wanden, muren of plafonds. De prettige eigenschappen van leem komen het beste tot z’n recht bij deze minimale laagdikte.


De natuurlijke ecologische leemverf i-paint is in acht klei kleuren leverbaar. Tierrafino organiseert workshops, seminars, stages, cursussen en opleiding leren aanbrengen leemstuc, leempleister, leemverf, stuccolustro, tadelakt, beton-look, leembouw en natuurlijk bouwen met leem. Leem je op een naakte muur ( muur zonder verf, droog en vetvrij) ideaal, beton of baksteen maakt niet uit, allebei goed. Leem je op gyproc platen of OSB of nog een andere ondergron dan kan je beter een grovere wapening gebruiken als steengaas of rietmatten (of riet dat je met kippegaas vastzet).


Leem kan op bijna alle ondergronden worden toegepast onder andere op baksteen, gipsplaten, kalkzandsteen, fermacel, pavatex, steengaas en riet. In een huis met leem waar wordt gerookt zal men minder last hebben van de rooklucht omdat leem in staat is om deze geuren op te nemen. Ik heb wat water op de leem gedaan, maar het blijft gewoon hard.


Soort muur zijn bakstenen, of het een spouwmuur is weet ik niet. Ik denk eraan om bovenop de bestaande oude verf, leemverf of kalkverf te gebruiken aangezien ik zie dat je die ook op andere ondergronden kunt aanbrengen (niet noodzakelijk op leemstuc), is dat correct? In de volksmond wordt met leem vaak materiaal fijner dan zand bedoeld.


Leem kan zowel door de win door rivieren als door ijs worden afgezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts