donderdag 3 september 2015

Olijfboompje voor binnen

Uw olijfboom kunt u in Maart weer bijmesten, zodat de boom weer snel nieuw blad zal aanmaken. Indien u een olijfboom binnen plaatst, kiest u een plek in de kamer uit waar hij direct in het daglicht staat (minstens uur daglicht per dag). Een zonnig, zuidwaarts gericht raam is ideaal.


Naast de olijfboom voor binnen zijn ook onze olijfbomen voor buiten, onze vijgenbomen, citrusbomen en druivenstronken populair. Geef je huis of kantoor een mediterraans tintje door een olijfboompje naar binnen te halen! Dit mini olijfboompje heeft – voor zover dat kan – een hoog knuffelgehalte.

Een olijfboom geeft elk interieur een levendige, sfeervolle en mediterane uitstraling. Het is bovendien altijd zomer met een olijfboompje in huis of op kantoor! Olive-Art specialiseert zich in kunst olijfbomen voor binnen en buiten. Ben jij opzoek naar een mooie boom voor binnen of buiten?


De boom past in ieder interieur door de prachtige robuuste uitstraling van de ruige stam en daarnaast de schitterende groene bladvarianten. Bovendien kan de plant ook in Nederland overheerlijke vruchten geven. Oplossing: zet gewoon je olijfboom binnen ! Je hoeft ook niet bang te zijn dat heel je woonkamer straks uit olijfboom bestaat, want hij groeit heel langzaam.

En nog een reden om voor een olijfboom binnen te gaan: de bladeren zitten ten. Ga je op vakantie in Griekenlan Spanje of Italië? De kans is dan groot dat je prachtige olijfbomen (Olea Europaea) ziet groeien!


Olijfbomen voor in je tuin en in pot. De Olea Europaea is namelijk prima geschikt voor het Nederlandse klimaat. Gaat u zelf uw olijfboom verpotten of planten, vraagt u dan de Bergerie voor het juiste advies.


De Bergerie heeft bovendien speciaal voor olijfbomen mesttabletten laten ontwikkelen. Deze moeten kunnen worden toegevoegd vanaf het voorjaar (februari – augustus) en geven de olijfboom extra mest gedurende het gehele groeiseizoen. Zelfs in ons wisselvallige klimaat zijn er olijfbomen die uitstekend gedijen. We hebben voor u enkele wintervaste rassen geselecteerd. Welke olijfboom past bij u? Op de site ziet u van ieder exemplaar duidelijke foto’s en een heldere afbeelding.


Zijn er ook olijfbomen voor binnen ? De ervaring leert, dat het moeilijk is, een olijfboom binnen in goede conditie te houden. Vaak zie je dat bij het invallen van de herfst het blad begint af te vallen vanwege de te droge en warme lucht. Veel mensen gingen je voor. Bekijk de afbeeldingen op Pinterest maar eens.


Zoek een lege hoek in de woonkamer of keuken, zet de olijfboom voor binnen in een mooie robuuste mand of houten bloembak en voilà!

Er zijn verschillende formaten olijfbomen voor. Liever je bestelling ophalen? Binnen 4-uur ligt je bestelling klaar. Door de hoogwaardige kwaliteit zijde takken en de originele stam zijn deze binnen olijfbomen bijna niet van echt te onderscheiden. Door een relatief klein wortelgestel behoeft de olijfboom op zich nog geen ruimere pot.


In veel gevallen gaat de voorkeur uit naar een mooie bijpassende pot voor een olijfboom. Het verdient dan aanbeveling om voor de verzorging van een olijfboom , een pot te kiezen van enkele centimeters ruimer, waar de olijfboom nog lange tijd in kan blijven. Planten in kuip die nog makkelijk te verplaatsen zijn, breng je best naar binnen.


Bomen voor binnen zorgen voor groen in huis en hebben een kalmerend effect op ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts