vrijdag 6 juli 2018

Dampregulerende folie

Voor 14:uur bestel morgen in huis. Kies uit verschillende materialen in alle mogelijke diktes en isolatiewaarden. Find dampremmende folie vandaag! Bespaar tot wel via kiesproduct.


Klus artikelen voor lage prijzen.

Bestel al je klus artikelen online. Dampregulerende folie voor gebruik bij platte- en hellende daken. De Novaflexx folie herkent de luchtvochtigheid en past haar eigenschappen zo nodig aan.


Bij een droge omgeving functioneert het als dampremmende folie. Bij een vochtige omgeving nemen de dampdoorlatende eigenschappen het over. Een dampregulerende folie voorkomt in de winter dat het woonvocht in de isolatie komt.


In de zomer is het buiten warmer dan binnen in de woning en dan gaat het vocht (damp) van buiten naar binnen.

Bij een dampregulerende folie gaan de membramen in de folie open en zal het eventueel nog aanwezige vocht uit de constructie ontsnappen. Als u in deze gevallen ook een dampremmende folie aan de binnenkant zou plaatsen, dan sluit u het vocht juist op. Controleer daarom vooraf goed of er zich een dampremmende laag aan de buitenkant bevindt.


Is dit het geval, dan kunt u een dampregulerende klimaatfolie aan de binnenkant te plaatsen. De Pro Clima Intello PLUS dampregulerende folie voorkomt dat het woonvocht, van binnen uit de woning, terecht komt in het isolatiemateriaal. Als dit gebeur wordt het isolatie materiaal nat en heeft het niet meer de juiste isolatiewaarde.


Dampopen folie wordt ook wel dampdoorlatende folie genoemd. Op de Airflex toepassingen matrix kun je zien welke isolatiefolie je in welke situatie gebruikt. En op de producten pagina kunt je meer lezen over de verschillende isolatiefolies.


Airflex biedt een dampopen folie met een wereldwijd gepatenteerde oplossing. Pro Clima folie en afdichting Groene Bouwmaterialen is officieel partner van Pro Clima. Bij ons bent u dus verzekerd van het juiste verwerkingsadvies en scherpe prijzen voor de dampregulerende folies , bouwpapieren en tapes van Pro Clima. In de reguliere bouw wordt veel met dampremmende en zelfs dampdichte folies gewerkt. Isoleren zonder folie is zinsloos.


Jaren geleden zijn deze vochtregulerende folies ontwikkeld om de constructie te beschermen tegen vocht en ervoor te zorgen dat het isolatiemateriaal optimaal functioneert.

Folies bij een damp-open constructie. Bij een damp-open constructie wordt de folie aan de binnenzijde echter niet gebruikt. Ligt er folie tussen de dakpannen en het dakbeschot? Laat onderzoeken wat voor folie het is.


Vraag een bouwkundige om langs te komen of knip een randje af en neem dat mee naar de bouwmarkt. Is de folie damp-open, dan kun je aan de binnenkant volstaan met een gewone dampremmende laag en hoef je geen (duurdere) klimaatfolie te gebruiken. Zoek naar dampremmende folie op de nieuwe KensaQ. Miofol heeft verschillende folies : dampdoorlatende (G), dampdichte (AV) , dampremmende (S) en dampregulerende folies.


Om de constructie te beschermen tegen leefvocht zorgt deze folie dat ervoor dat. Extreem dampdicht folie aan de binnenzijde (Miofol A, perfect dicht met tape) – Optie B. De novaflexx folie herkent de luchtvochtigheid en past haar eige. Nieuw Ophalen of Verzenden. Easycell levert kunststof bouwfolie uit Zwitserland van het merk Folag. De folie wordt toegepast voor het isoleren van daken.


Er zijn twee soorten: voor toepassing aan de buiten of aan de binnenkant van het dak. De klimaatfolie werkt als een ‘ademende’ huid en past zijn structuur aan op de luchtvochtigheid in huis van dat moment. Door deze unieke eigenschap is Isover Vario KM folie in staat om extra bescherming te bieden aan houten constructies in gevallen van onvoorziene vochtopname in de constructie. Hoe werkt Isover Vario KM klimaatfolie? Als oplossing denk ik, is dus de binnen zijde isoleren met een extra laag piepschuim en alle kieren en gaten goed dicht maken.


Zijn jullie het hiermee eens?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts