vrijdag 13 juli 2018

Tips voor behangen

Bij Zoofy regel je snel een vakman voor al jouw klussen in of rondom huis. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Bij het behangen zijn er nog al wat handige tips en trucs te noemen.


Hieronder vind je een selectie van de handigste tips bij het behangen.

Reken van tevoren goed uit hoeveel rollen behang je nodig hebt. Moet je behangen rondom een vensterbank of radiator, plak de baan er dan eerst in zijn geheel overheen en snijd hem daarna stukje voor stukje langs het kozijn af. Probeer niet in één keer de hele baan op maat te snijden. Tip : om de gaten voor de pluggen te markeren, steek je een tandenstoker of een lucifer zonder kop zo diep in de plug dat deze nog een beetje naar buiten steekt.


Tijdens het behangen zal de tandenstoker of de lucifer door het behang heen komen. Zo weet je precies waar de plug zich bevindt. Bij zeer sterke soorten behang werkt dit trucje helaas niet.


Meet voor de laatste baan de breedte van het laatste te behangen stukje muur.

Zorg dat je hierbij een klein stukje in de breedte overhoudt. Hierdoor kun je de baan makkelijker plakken en op maat snijden met het scherpe mes. De hele kamer, of alleen één wand.


Van die grote lappen behang , insmeren met lijm en dan vervolgens proberen de motieven goed aan te laten sluiten. Hoe moet dat eigenlijk, behangen ? Geen paniek, vandaag delen we wat tips voor beginnende behangers. Hoe je behang moet verwijderen hangt af van het type behangpapier en de lijm. Tips om behang te verwijderen door afweken of aftrekken vind je hier. En natuurlijk om te zorgen dat het eindresultaat oogverblindend is.


Of je nu kiest voor fotobehang van een bos, met bloemen, van het strand of ander mooi natuur. Zo´n prachtige foto als behang over de hele wand geeft direct een fijne sfeer in je kamer. Ben je op zoek naar een leuke print behang voor de kinderkamer? Wij hebben speciaal behang voor kinderen.


Behangen valkuilen en tips. Benodigdheden: Speciaal voor het aanbrengen van vinyl- en textielbehang hebt u een brede rubber roller nodig, een. Onze professionele behangers houden uiteraard rekening met het soort lijm voor het behangen van wanden.


Zo is er voor papierbehang ander lijm nodig dan voor vliesbehang.

Er is voor het behangen van vliesbehang speciale vlieslijm nodig. Dit is bijvoorbeeld poederlijm of kant-en-klare vliesbehanglijm die de behanger direct op de muur aanbrengt. Met enkele tips en een beetje handigheid geef je je huis zo zelf een nieuwe look! Elke andere soort behang en elke andere stijl behang is geschikt om een andere uitstraling aan je huis te geven.


Met elke behangstijl kun je aangeven hoe jij in het leven staat. Welke soort behang je kiest, hangt met name af van hoe je wilt behangen (plaksel op het behang smeren of direct op de muren aanbrengen). Wanneer je een kamer opnieuw wil verven of behangen doe je er goed aan om eerst het oude behangpapier af te halen.


Het verwijderen van behang is een klus dat eenvoudig zelf te klaren is maar wel wat tijd vergt. Welke methoden je kan toepassen afhankelijk van de behangsoort lees je hier. Het is altijd lastig om achter de radiatoren te behangen.


Je kunt het beste het behang in de lengte knippen tot waar de leidingen uit de muur komen. Daarna snij je de baan over de totale hoogte van de radiator af. De rest van het behang kun je nu met een doek omwikkelde bezemsteel tegen de muur aandrukken of met een schone verfroller. Een goede voorbereiding is voor het behangen noodzakelijk.


In vier stappen kunt u in onderstaand artikel lezen hoe u met zelf behangen ook tot een uitstekend resultaat kunt komen. Iedereen kan zelf behangen met deze stap voor stap beschrijving. Dankzij deze klusvideo heeft geen enkele strook behangpapier nog geheimen voor jou. Tips voor behangen met een patroon.


Zoek eerst het exacte patroon (rapport) op: kijk uit naar een opvallend detail aan de zijkant van de baan. Een stukje verder zie je dit detail terugkeren. Je hebt nu het patroon gevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts