maandag 30 juli 2018

Drakenbloedboom kamerplant

In de zomer adviseren wij eens per 2-weken. Staat de kamerplant in een grote pot met veel substraat en bovendien op een donkere plek, dan kan de plant zelfs langer zonder water. De hoeveelheid water is afhankelijk van onder andere de temperatuur, grootte van de kamerplant en de lichtintensiteit die hij ontvangt. Bescherm de mysterieuze magische ongelofelijke drakenbloedboom.


Helaas wordt de Drakenbloedboom met uitsterven bedreigd. De meesten zijn daardoor niet meer beschikbaar. Ik ben de dracaena draco zelf gaan kweken en draag zo mijn steentje bij aan het behoud van deze soort.


Zoek jij een bijzondere en magische kamerplant ? De Dracaena, ook wel Drakenbloedboom genoemd is een gemakkelijk te verzorgen Kamerplant. De Dracaena, Drakenbloedboom is in vele kleuren en maten beschikbaar, van bonte bladeren tot diepgroene bladeren. Dracaena - Drakenbloedboom FAQ Waar komt de Dracaena vandaan? Hier groeien ze op grote plantages en worden vervolgens verscheept naar Nederland. Is de Dracaena een makkelijke kamerplant ? Ja, de Dracaena is een makkelijke kamerplant.


Drakenbloedboom kamerplant

Jouw ervaringen wil ik ook graag delen met de buitenwereld in de vorm van reviews (uiteraard alleen met jouw toestemming). Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder. Het is een plant welke goed in de half schaduw kan staan.


Het is hierdoor een zeer geschikte plant voor op het kantoor. We begrijpen echter ook, waarom zoveel mensen voor deze plant kiezen in hun eigen woning. De drakenbloedboom Dracaena kan met weinig water goed overleven.


Dit komt mede doordat deze plant oorspronkelijk uit Afrika komt, waar het klimaat nogal ruig is voor planten. De verzorging van een Dracaena (Drakenplant) is vrij eenvoudig. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw Dracaena gezond te houden. De plant is vrijwel niet meer in wilde staat te vinden. Op zoek naar Drakenbloedboom (Dracaena marginata) D cm?


Kies dan voor een drakenbloedboom , in het speciaal de Dracaena marginata. Dit is een makkelijke kamerplant en daarom zeer geschikt voor beginners. Ze zijn erg eenvoudig te onderhouden en vragen niet veel van je. Verzorging van je Dracaena marginata.


Een sterke, onderhoudsvriendelijke plant, met niet al te veel eisen maakt van de Dracaena marginata ( drakenbloedboom ) een ideale plant voor de woonkamer en de werkplek. Het donkeregroene blad heeft sierlijke rozerode randen, wat deze plant tot een echte blikvanger maakt. In de huiskamer vormen die zich echter heel onregelmatig, en bovendien alleen bij oudere planten. Voor het overige lijkt de plant behoorlijk veel op de drakenbloedboom , maar met iets bredere en vooral veel slapper neerhangende bladeren.


Deze kunnen uiteindelijk nog langer worden dan de bladeren van de drakenbloedbootot ongeveer centimeter. In dit artikel uit de serie kamerplanten lees je alles over de Drakenbloedboom , Dracaena marginata, een decoratieve kamerplant die opvalt met haar prachtige, roodgerande bladeren. Wat is de beste standplaats, welke verzorging is nodig, hoe vermeerderen, wat is de bloeiperiode en welke ziekten kent de plant. De beste standplaats voor de Drakenbloedboom is een plekje in de halfschaduw.


Drakenbloedboom kamerplant

Het gemak van deze plant zit hem in de standplaats. De Drakenbloedboom is zeer makkelijk te verzorgen. Vergeet niet om deze kamerplant regelmatig water te geven. Een gemakkelijke kamerplant die het ook goed doet in weinig licht en ook daar zelfs zal bloeien en bessen geven. Filtert vooral benzeen en formaldehyde uit de lucht.


Gerbera (Gerbera jamesonii) Deze plant met vaak prachtig gekleurde bloemen is vooral een goede om trichloorethyleen uit de lucht te zuiveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts