woensdag 30 oktober 2019

Salie branden

Je kunt salie ook gewoon af en toe branden , net zoals je wierook zou branden. Je kunt het branden van salie ook uitvoeren als er een belangrijke verandering in je huis plaatsvindt: een nieuw gezinsli een nieuw huisdier, een nieuwe baan of een nieuwe passie. Het branden van salie kan elk doel dienen dat je maar wilt.


SALIE EN WIEROOK KUNNEN JE HUIS VERANDEREN IN EEN HEL! Weer een spreekuur gehad met mensen die salie hebben gebruikt dus even weer aandacht hieraan besteden.

Onwetendheid is misschien wel een van de belangrijkste oorzaken waardoor een huis in een hel kan veranderen en tevens de meest voorkomende oorzaak die ik tegenkom. Daarna ga je door de ruimte heen verspreid je de witte salie rook eventueel met behulp van een veer in de ruimte. Eventueel gebruik je na het branden van de witte salie sweetgrass. Je kunt er ook een zakje losse salie kopen als je het op een andere manier wilt branden. Goden, maar ook geesten, entiteiten, geleidegeesten etc.


Offerwierook mag dus zoet zijn en hun rook stijgt op naar de hemel. Dit kan echter ook ongewenste entiteiten of geesten aantrekken.

Dus om te reinigen mag men nooit zoete wierook branden. Volgens de oude Grieken en Romeinen was salie één van de meest geneeskrachtige planten op de planeet. In elke Middeleeuwse kloostertuin had het plantje dan ook een prominente plek. Nog steeds plukken mensen in de bergen rondom de Middellandse zee (want daar groeit salie het liefst) de groene blaadjes om er medicinale thee van te trekken.


Een woning zuiveren doe je niet door salie te branden. Doorheen de geschiedenis zijn kruiden gebruikt als geneesmiddel. Men dacht dat sommige kruiden magische krachten hadden omdat ze geneesden.


De oude Grieken en Romeinen gebruikten salie als medicinale plant en als conserveermiddel voor vlees. Dat salie daar goed voor is wordt bevestigd door hedendaags wetenschappelijk onderzoek. In juni komen er paarsblauwe, witte of roze bloemen tevoorschijn waar bijen en hommels op afkomen. Traditioneel wordt salie onder meer gebruikt om de melkproductie bij borstvoeding te verminderen, er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat dit gebruik ondersteunt of ontkracht.


In de keuken overheerst de smaak van salie makkelijk die van andere kruiden. De smaak van salie kan worden omschreven als warm, kruidig en een beetje bitter. Je kunt bij ons terecht voor de beste witte salie voor een scherpe prijs.


De Amerikaanse indianen in Centraal Amerika bedekken de vloer van hun zweethutten ermee. Hou de salie boven de kom of schelp, met het uiteinde schuin naar beneden in een kleine vlam.

Haal deze weg zodra er rook ontstaat. Blaas direct eventuele vlammen uit en herhaal dat een paar keer om het smeulen goed op gang te krijgen. Je huis zuiveren met salie. Het is dus niet gek om te bedenken dat daar een energie komt te hangen waar wij mensen gevoelig voor zijn. Dit kan ook gebeuren wanneer je een huis betrekt waar mensen voor jou hebben gewoond.


Deze energie hoeft lang niet altijd positief. Voor het verspreiden van de rook bij het smudgen, branden van o. De smudge veren die wij verkopen zijn afkomstig van o. Overmatig gebruik van salie kan echter wel slecht zijn voor je gezondheid. Salie geeft je gerechten aroma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts