donderdag 24 oktober 2019

Staalwol fotografie

Staalwol fotografie is leuk en interessant! Maar hoe gaat het precies in zijn werk? In dit blog geeft Peter Abbes handige tips voor staalwol fotografie ! Wij gebruikten hiervoor een ketting met een garde uit de keukenla eraan waar we de wol in hebben gestopt.


Onderweg naar de eerste fotolocatie pakte ik deze mooie zonsondergang mee.

Eenmaal aangekomen op de locatie plukte ik de staalwol een beetje uit elkaar en propte ik dit in de garde. De locatie vind ik bij staalwol fotografie het belangrijkst, omdat je het hiermee spannend kunt maken. Je kan staalwol draaien in een kleine ruimte waardoor de vonken bijvoorbeeld via een muur wegspatten of bij het water waar je de vonken in ziet verdwijnen met reflectie.


Daarnaast is het natuurlijk kicken om het in een stad als Amsterdam te doen. Ik had me goed voorbereid voor een fotoshoot met brandend staalwol. TIP: Hou de batterij en het staalwol zo ver mogelijk bij elkaar uit de buurt, vooral tijdens het meenemen.


Het laatste wat je wilt is dat het staalwol gaat ontbranden in je tas, want bij het kleinste contact met de batterij ontbrandt het staalwol.

Hét adres in Amersfoort voor uw cursus staalwol fotografie , fotoreportage of workshops! Een basiscursus of een vervolgcursus? Wel, het gaat op de volgende manier. Neem een stuk touw en bind daarin een keukengarde.


Hierin verweef je fijn staalwol , de soort waarmee je pannen schoon kunt maken. Het begint licht te branden. Zorg ervoor dat de staalwol die je niet gebruikt niet ergens rondslingert.


Check wanneer je klaar bent nog even goed je omgeving. Je wil niet de volgende dag in het nieuws een bericht tegenkomen over hoe de buurt waar jij de nacht ervoor hebt gefotografeerd ineens is platgebrand. Hoe maak je een zoom burst foto. Check dan snel deze tutorial over staalwol fotografie ! BarDo Media Tutorials legt je deze week uit hoe je dit vette effect kan creëren.


Aan het einde van de video zie je het resultaat van deze effecten in een toffe video montage! Vorig bericht: workshop_ staalwol_fotografie. Na registratie neem ik contact met u op voor verdere informatie.


Na het volgen van een fotografie cursus bij FotoStudio XL in Utrecht, ligt dat binnen handbereik.

We bieden verschillende cursussen aan voor zowel de echte starter als voor de (fanatieke) hobbyfotograaf. In de fotografie cursus komt zowel kennis van techniek aan de orde als het stimuleren van jouw creatieve invulling. Een foto waarbij er een regen van licht in de rondte spat. Maar zo’n foto maken komt niet zonder risico. Deze techniek kan zeer gevaarlijk zijn en lichamelijk letsel en schade veroorzaken, als deze techniek niet op een veilige en gecontroleerde manier wordt gedaan.


Vandaag ga ik het hebben over lightpainting met staalwol , een bijzonder en mooi techniek waarmee je een zeer gaaf effect kunt creëren. Hoe werkt lightpainting met staalwol precies? Pluis de staalwol uit elkaar en stop die in de garde. Controleer iedere keer voordat je gaat draaien of de garde nog oké is, of bijvoorbeeld het handvat nog steeds stevig aan de garde vast zit.


De draaier gaat op z’n plek staan en wordt door een van de fotografen verlicht met een zaklamp, zodat iedereen scherp kan stellen. Pagina over fotografie en HDR fotografie. Hoe fijner de staalwol , hoe langer deze brand.


Je kan het bij (lokale) bouwmarkten krijgen, maar dat kan verschillen per filiaal en plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts