woensdag 9 oktober 2019

Salie reinigen

Alle Merken - Snelle Levering - Bestel Nú! Er zijn twee manieren om je huis te reinigen met witte salie. Je kunt namelijk hele woning aanpakken of een specifieke kamer kiezen. Als je net verhuisd bent is het hele huis wel fijn, maar na een drukke verjaardag wil je misschien alleen de woonkamer doen. Informatie over het werken met witte salie , het branden van witte salie en het reinigen met witte salie.


Dit kun je eenvoudig zelf doen, door de witte salie te laten branden, en er mee door je huis te lopen, waarbij je ervoor zorgt dat de rook van de witte salie goed verspreid wordt door de ruimte van je kamer en de hele woning.

De gevaren van het gebruiken van salie in je huis zijn groot, maar helaas vaak onbekend. Salie is een onderdeel van een eeuwenoud Indiaans ritueel, als je het zonder ritueel doet kan het averechts werken. Het reinigen van een huis met wierook wordt ook regelmatig geadviseer maar ook gedaan door mediums.


In vele rituelen gericht op het zuiveren of reinigen worden allerhande attributen gebruikt die volgens de overlevering of volgens ‘zogenaamde beproefde methoden’ zinvol zijn. Reinigen of zuiveren met witte salie. Natuurlijk heeft men in de kern van het uitgangspunt gelijk. Er is een verschil tussen tuinsalie waar je thee van zet en witte salie.


Meestal word salie gezien als hèt kruid om mee te reinigen en zuiveren (woorden die door elkaar worden gebruikt en ook min of meer hetzelfde betekenen). Salie : Salvia officinalis Salie is een kruidensoort dat zeker niet bij iedereen in de keukenkast zal staan.

Al wordt salie ook wel als thee gedronken, toch zul je vaker over salie horen i. Je huis zuiveren met salie. Het is dus niet gek om te bedenken dat daar een energie komt te hangen waar wij mensen gevoelig voor zijn. Dit kan ook gebeuren wanneer je een huis betrekt waar mensen voor jou hebben gewoond.


Deze energie hoeft lang niet altijd positief. Afkomstig uit Californië, met respect voor moeder aarde geoogst en gedroogd. Wij pakken de witte salie zelf in, in verpakkingen van gram tot kilo en je krijgt dus geen gruis, maar losse blaadjes en takjes. Smudgen is het spiritueel en energetisch reinigen van personen, ruimtes of voorwerpen, meestal met behulp van witte salie. De salie kun je branden in bijvoorbeeld een abalone schelp.


Wil je de reinigingsceremonie mooi afsluiten, begraaf de salie -stick dan in de aarde. Ik begraaf ze zelf het liefst in de buurt van de voor- en achterdeur. Je weet maar nooit waar het goed voor is.


Zo, nu weet je alles wat je moet weten om je huis te reinigen met witte salie. Dit geneeskruid kan je helpen je lichaam te reinigen. Drink een week lang elke dag drie kopjes Saliethee.


Week een blaadje gedroogde of verse salie in een klein scheutje koud water. Breng water aan de kook en giet het dan over het water met de salie. Laat het ongeveer minuten trekken.

En zonder dat je het door hebt kun je daar knap lusteloos, angstig of somber van worden. Gelukkig zijn er manieren om je huis energetisch te reinigen. Ik ben het niet helemaal met je eens over de salie. Ik reinig mijn huis 2X in het jaar met salie. En tussendoor wanneer ik er weer een paar zie.


En de entiteiten gaan wel degelijk weg dan. Ik zeg dan ook heel duidelijk bij het reinigen , dat ze het beste hier weg kunnen gaan. Omdat het ook vaak verdwaalde geesten zijn.


Amerikaanse indianen gebruikten dit vroeger namelijk vaak voor hun rituelen. Witte salie wordt ook wel indianen wierook genoemd. Met gedroogde witte salie verdreven ze negatieve energieën uit hun leefomgeving en bij zich zelf. Dit gebeurt dus niet met salie en heb je hogere machten zoals gidsen en engelen nodig om dit werk te doen en ook iemand die dit werk kan doen. Niet iedereen kan huizen zuiveren als er sprake is van negatieve entiteiten.


Salie kan tijdelijk wat rust geven maar andersom kan je ook entiteiten actiever maken omdat ze beseffen wat je van plan bent. Je steekt de salie aan en blaast het vlammetje uit. De Smudge begin nu te smeulen en te roken. Wanneer je de steen door de rook beweegt zul je vervuilde energie uit de steen verwijderen. Maak er een ritueel of een meditatief moment van waarbij je je concentreert op het reinigen van de steen en het verwijderen van de negatieve energieën.


Overmatig gebruik van salie kan echter wel slecht zijn voor je gezondheid. Salie is zowel gedroogd als vers te gebruiken, waarbij vers natuurlijk altijd de voorkeur heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts