dinsdag 9 juni 2015

Mok beschilderen welke verf

Upload je eigen foto of logo. Kies uit talloze ontwerpsjabloons. Ontwerp in een paar minuten. De Grootste Verfleverancier van Nederland. Bekijk ons Ruime en Voordelige online aanbod!


Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Een mok versieren is leuk om te doen met kinderen vanaf ongeveer jaar. Zo kunnen jij en de kinderen een eigen draai geven aan de saaie witte koppen in huis. Er zijn verschillende kant-en-klaar setjes met verf voor porselein en kwastjes.


DIY: een mok beschilderen met stift, pen of verf. Hoe kun je zelf thuis je koffiebeker of mok personaliseren? Ik denk erover om een mok of bord te gaan beschilderen als activiteit voor een kinderfeestje. Maar heeft iemand enig idee welke verf je daar voor kan gebruiken?


Ik heb acrylverf in huis, maar ik kom er niet goed achter of je dat kan bakken in de oven. Het leek me onwijs leuk om te kijken of het goed werkt, of de verf erop blijft zitten en nouja… hoe het gaat. Uiteraard heb ik dat voor jullie gefilmd!


Al enige tijd geleden heb ik bij Action een set gekocht waarmee je een mok kan verven. Al eerder had ik glazen beschilderd met verf die ik ook. Een mok , beker, bord of iets anders van porselein of hittebestendig glas. Graag hoor ik van je welke verf je gebruikt hebt. Servies beschilderen is makkelijker dan je denkt.


Zorg er dus voor dat je jouw versieringen beperkt tot de buitenkant van de gebruiksvoorwerpen. Op dit moment liggen er onwijs leuke setjes bij Action om een cadeau zelf te maken: namelijk een mok ! In het setje vind je een mok , verf en een kwastje, dus je hoeft er niets meer apart bij te kopen, lekker makkelijk. Perfect om een persoonlijk en creatief cadeau zelf te maken! Dus liever schilder je de zijkant van je mok of schaaltje, zodat het niet in contact komt met je eten.


Porselein verf is hier namelijk niet voor geschikt en dit is niet goed voor je gezondheid. Welke materialen heb ik nodig om. Met deze verfset kun je je eigen mok schilderen. Wees creatief en maak hem zo als jij het zelf wilt.


Je kunt ook een tekening maken. Bak de mok met de verf in de oven, kijk op gebruiksaanwijzing van de verf voor temperatuur en duur. Tip: voor kleine kinderen kun je ook eerst zelf een tekening maken en de kinderen laten inkleuren. Beschilder de mok , schrijf bv je naam erop en een ander tekst. Een mok beschilderen met keramiekverf is leuk om te doen, en ook leuk om kadoo te geven.


Een leuke activiteit voor een kinderfeestje. TIP) Zelfmaakideetje: een mok marmeren met nagellak in enkele seconden. Nou dan hebben jullie nu geluk want deze versierde mok is. Het kan handig zijn om eerst een (witte) basislaag aan te brengen, waarna je ze verder schildert.


Verf of spuit vervolgens wat transparante lak over de steen om de verf te fixeren of een mooie glanslaag aan te brengen. Als je geen spray verf voorhanden hand kun je flessen ook nog beschilderen met een kwast. Stap 1: Zet een potje of een wijnfles (als dat lukt) op zijn kop op een beschermlaag, zoals oud papier of een laag oud karton.


Stap 2: Pak je verfkwast erbij en doop het in de pot met verf. Stap 3: Verf de fles of pot, zoals op de foto hieronder. Wanneer de grote vlakken zijn gedaan, laat je die drogen voordat je ernaast of eroverheen gaat schilderen. Het is jouw keuze om één of beide zijden van de steen te beschilderen.


Besluit je beide zijden te verven , laat de verf aan een kant dan in ieder geval een paar uur tot een dag drogen, voor je de andere kant gaat beschilderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts