donderdag 10 augustus 2017

Gordijnrails aan plafond bevestigen

Vind gordijn rails als je nu zoekt. Ga naar Leen Bakker of bestel eenvoudig online! Altijd de beste en leukste woonaanbiedingen van dit moment. Alle maten en kleuren vind je eenvoudig en snel op beslist. Een gordijnrails of -roede ophangen is een vervelend klusje en blijft vaak weken liggen.


Maar er komt een moment wanneer je er helaas aan moet geloven en je toch echt wat voor de ramen wilt hebben.

Gordijnrails ophangen: zo doe je dat. Gelukkig stelt een gordijnrails ophangen met onderstaande handige tips en het juiste gereedschap weinig meer voor. Als je de rail direct aan het plafond wilt bevestigen , moet je tuimelpluggen gebruiken om de steunen te kunnen bevestigen op plaatsen waar geen plafondbalk zit. Boor gaten in het plafond (diameter als die van het tuimeldeel van de plug). Steek de plug diep in het gat, zodat het verende tuimeldeel in de holle ruimte achter het plafond uitklapt.


Het bevestigen van de gordijnrail doet u met behulp van gordijnrailhouders. U moet zorgen voor een afstand van centimeter tussen de railhouders. Om het ophangen van een gordijnrail aan het plafond eenvoudiger te maken, kunt u van tevoren een houten basislat tegen het plafond.

Je gordijnen gaan vlot open en dicht en met gordijnrails kan je een grote afstand overbruggen. En met ons klusadvies kan je ze perfect zelf ophangen. Daarnaast dempen ze het geluid en houden ze kou of warmte buiten. De meest gebruikte manier om een gordijn op te hangen is door middel van een metalen of aluminium gordijnrail die je met beugels tegen je plafond of muur bevestigt.


Bepaal de hoeveelheid gordijnstof die je nodig hebt. Neem voor de breedte voor een enkelvoudige plooi 1. Hoe ruimer de stof, hoe mooier de plooi valt. De lengte is afhankelijk van de hoogte van het plafond of de muur, indien je het aan de muur bevestigt.


Schroef vervolgens alle steunen aan de muur of aan het plafond. Tip: Voor het boren in een betonnen ondergrond heeft u een klopboormachine nodig met een goede steenboor. Stap 3: schuif de eindkap aan het einde van de rail, en tik deze indien nodig stevig aan met een hamer.


Draai het haakje rechtsom aan tot deze goed vast zit. De gordijnrails is klaar om opgehangen te worden. Indien u een gordijnrail met bocht(en) heeft, adviseren wij een steun voor én na de bocht te plaatsen. Start met boren in de potloodstipjes en plaats de plug. Dan kun je jouw werkwijze bij het ophangen van gordijnrails beter even wat aanpassen.


Wij raden je namelijk altijd aan om met potlood te werken, zodat je precies weet waar je de rails straks moet bevestigen.

Gebruik de juiste pluggen. Als je gordijnen gaat ophangen moet je eerst bepalen waar je de gordijnrail gaat bevestigen. Binnenin het kozijn, op het kozijn of aan het plafond. In het stappenplan van Karwei lees je alles over hoe je gordijnen op maat maakt en ophangt aan het plafond. Ik heb een gipsplaten plafond , 1mm bevestigd op metalstud profielen, ik wil een gordijnrail gaan bevestigen aan het plafond enwel zodanig dat de railsteunen in de metalstud profielen bevestigd kunnen worden, nu heb ik al het gebruik van tuimelpluggen bekeken maar dat vraagt een behoorlijk groot gat, vraag is het mogelijk de railsteunen goed.


Stel dat u zwarte balken heeft dan is het natuurlijk ook mooier als de gordijnrail ook zwart is. In veel gevallen wordt deze rail gewoon aan het plafond gemonteerd maar u kunt ook gebruik maken van wandsteunen als plafondmontage niet mogelijk is. Ook is het mogelijk om te kiezen voor het ophangen van gordijnen aan een elektrische gordijnrail. Wanneer je gordijnrails gaat ophangen is het belangrijk dat je weet hoe je ze wilt gaan bevestigen. Zo kun je de rails bevestigen aan het plafond , maar ook aan het raamkozijn of aan de binnenzijde van het raamkozijn.


En kort eventueel de plafondsteun in. Plaats de plafondsteun op het plafond en teken de boor gaatjes af, heeft u een betonnen plafond of stenen wan dan heeft u aan een standaard plug voldoende, is de plafond of wand van gipsplaten voorzien dan kunt u het beste een gipsplaat plug gebruiken. Dit doet u ook voordat u de rail gaat bevestigen aan het plafond.


Aan de muur bevestigen ipv aan het plafond. Als u er toch voor kiest om de gordijnrails direct tegen het plafond Zo kunt u ook op plaatsen waar geen plafondbalk zit de railhouders goed en stevig bevestigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts